Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Záhadné bodnutí extraligového hokejisty Krenželoka: Kdo koho kryje?

Autor: Tomáš Pokorný, Pavel Ryšlink

Byl to úmyslný útok, nešťastná náhoda, nebo tak trochu obojí? Řada otazníků provází zranění hokejisty extraligového Liberce Lukáše Krenželoka (31). Sám hráč záhadně mlčí, ostravská policie podle mluvčí Soni Štětínské o uplynulém víkendu neevidovala žádný útok. Ale hlídka v restauraci All Star v sobotu v ranních hodinách zasahovala!

Jasné je zatím jen to, že bývalý reprezentant v noci z pátku na sobotu při rodinné oslavě v restauraci All Star nedaleko zimního stadionu Sarezy Ostrava utrpěl bodnou ránu do břicha a skončil na traumatologii v nemocnici. Informace, jak ke zranění došlo, se rozcházejí.

„Přítomné osoby policistům, kteří se dostavili na místo, nepotvrdili žádné napadení ani žádné zranění způsobené jednou osobou osobě druhé. Nikdo tedy neměl být poškozen, nikdo nesdělil žádné informace vedoucí k podezření z protiprávního jednání,“ sdělila Blesku Štětínská.

Krenželok mlčí, proč?

Jasno do případu nevnesl ani Krenželok. Žádost o rozhovor odmítl, zdravotní stav mu přitom nebrání. „Nechce poskytovat žádné rozhovory do médií, ani se k tomu jakkoli vyjadřovat,“ vzkázal ústy mluvčího ostravské fakultní nemocnice Tomáše Oborného. Stejně tak nechce komentovat ani své zranění a celkový zdravotní stav. „Já k tomu mohu říci jenom to, že zdravotní stav pacienta je takový, že bude v nejbližších dnech z nemocnice propuštěn,“ dodal mluvčí Oborný.

Otázkou však zůstává, proč někdo policisty do baru volal? V případě nešťastné náhody asi těžko. Podivné je i to, že navzdory zranění, které si vyžádalo několikadenní hospitalizaci, nebyla zavolána záchranná služba. „To se stává často tehdy, pokud dojde ke konfliktu mezi kamarády nebo rodinnými příslušníky a zraněný nechce tomu druhému způsobit problémy,“ řekl Blesku muž ze záchranky, který si nepřál uvést jméno.

Kryje tedy Krenželok někoho? Policie podle mluvčí Štětínské případ dále šetří.

Tři verze, co se mohlo stát

Číslo 1

Jedna verze hovoří o tom, že se při placení odehrál incident a vítkovický odchovanec byl někým bodnut rozbitou skleničkou nebo nožem.

Číslo 2

Další znění celé události je takové, že byl při potyčce strčen a na skleničku smolně upadl.

Číslo 3

Třetí údajnou variantu Blesku včera tlumočila servírka z inkriminované restaurace. „Uklouzl na rozlitém pivu, a jak spadl, tak se nějak poranil o rozbitou sklenici. Takhle to i on řekl policajtům,“ tvrdí číšnice. „Nevím ale, jestli už ta sklenice ležela rozbitá na zemi nebo ji měl v ruce,“ dodala žena s tím, že se víc k případu nikdo z restaurace nechce vyjadřovat.