Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šaškárna pokračuje! Zabiják Pistorius má být po 10 měsících ve vězení propuštěn

Autor: pan

Několika výstřely zavraždil 14. února roku 2013 svoji přítelkyni Reevu Steenkamp, kterou si údajně spletl se zlodějem. V říjnu minulého roku byl handicapovaný atlet Oscar Pistorius odsouzen za zabití z nedbalosti na pět let do vězení. Ale už po deseti měsících, které si odseděl, má být propuštěn!

Do dvou měsíců by si měl osmadvacetiletý sportovec znovu naplno užívat svobody, resp. nevlídnou celu by měl vyměnit za luxus v podobě domácího vězení. Definitivně jasno o propuštění Jihoafričana by mělo být do 17. srpna. Po případném propuštění bude pod drobnohledem úřadů.

Několik měsíců trvalo soudní přelíčení, které vedla soudkyně Thokozile Masipa. Ta odmítla obvinění atleta z úkladné vraždy, jak navrhovala obžaloba a odsoudila ho za neúmyslné zabití z nedbalosti na pouhých pět let. A čtyřnásobný paralympijský vítěz ve vězení přísným zacházením zrovna netrpí.

Ve věznici v Pretorii tráví volné chvíle s obviněným českým podnikatelem Radovanem Krejčířem hraním fotbalu, k dispozici údajně mají na rozdíl od jiných vězňů i posilovnu a další luxus. A strava? Čaj s mlékem či hroznové víno nebo ananas, to také není k zahození.

Oscar Pistorius svoji přítelkyni a modelku Reevu čtyřikrát zasáhl na Den svatého Valentýna v únoru před dvěma lety. Steenkamp zemřela krátce po střelbě. Hendikepovaný atlet dodnes tvrdí, že si ji spletl se zlodějem.