Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další zvrat! O statisíce si říkal i Růžička, tvrdí rodiče hokejistů

Autor: ps

Kdo si myslel, že kauza 500 tisíc na dřevo po domácím mistrovství světa utichla, je na omylu! Na kouče národního týmu Vladimíra Růžičku i lidi z jeho okolí totiž leze další špína. Ozvalo se několik nových lidí, kteří tvrdí, že za své děti platili statisíce, aby se v hokeji uplatnili. Růžička na základě těchto informací oznámil večer svoji rezignaci.

S informacemi o korupcí zavánějících praktikách v českém hokeji přišel podnikatel Miroslav Palaščák, který prý musel zaplatit 500 tisíc korun za to, aby se mu Růžička postaral o syna. Vše natočil na skrytou kameru a zveřejnil.

Ovšem není sám, kdo něco takového musel podstoupit! Na Radiožurnálu zveřejnili případ několika rodičů, kteří měli za uplatnění svých dětí platit.

Jedním z nich je Josef Ptáčník. „Hokej hráli oba synové, když se starší přiblížil věku, kdy by měl přestoupit do seniorské kategorie, pan Mouček (kamarád Růžičky - pozn. red.) mu sehnal angažmá za 150 tisíc v Mostě,“ vyprávěl Ptáčník.

CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půl milionem?
Video se připravuje ...

Na otázku, zda to Růžička nakonec zařídil, odpověděl: „Nevím, jestli to zařídil právě on, ale je pravda, že v Mostě na syna čekali, měl to zařízený. Přichystali mu výstroj, hrál jeden zápas, dal gól,“ vzpomíná muž, jehož příběh ale dopadl velmi nešťastně.

„Ty peníze jsem nesehnal, takže syna během 14 dnů vyhodili,“ dodal s tím, že se kvůli této situaci nepohodl s manželkou a rodina se rozpadla. Svědectví Ptáčníka o chystaném přestupu potvrdil i jeden z manažerů Chomutova Milan Kašpárek. „Za nějaké peníze měl přestup zařizovat Mouček. Je pravda, že i mně Mouček kvůli Ptáčníkovi volal. Vystupoval něco jako jeho agent.

Podivné praktiky ve Slavii zaskočily současného majitele týmu Vladimíra Pittera. „Nedokážu si představit, že by takhle Mouček jednal. Neměl na to, jak bych to řekl, mandát,“ divil se zaskočený majitel sešívaných.

Tento příběh ale není zdaleka jediným čerstvě rozbaleným »korupčním« zbožím. I paní Jarmila měla zaplatit 100 tisíc, aby syn hrál. „Růžička si telefonicky řekl o sto tisíc," svěřila se bývalá hokejistka, jejíž příjmení i identitu Radiožurnál zná, a která si s koučem dodnes tyká. "Ale bohužel jsem nebyla tak bohatá, abych si to mohla dovolit,“ dokončila smutně svůj příběh.