Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Růžička je BŮH, věřili rodiče. Táta nezaplatil, syn teď hlídá supermarket

Autor: bko

Další rodiče promluvili! Kauza bývalého kouče Slavie Vladimíra Růžičky opět nabírá na obrátkách. Radiožurnál v úterý přinesl sérii svědectví, ve kterých si buď přímo reprezentační kouč nebo jeho kamarád Jiří Mouček říká o peníze za to, že se „postarají“ o jejich děti. Pan Ptáčník nezaplatil, a jeden z jeho dvou synů teď dělá ostrahu v supermarketu. A to je ten šťastnější, vztah jejich rodičů se navíc rozpadl.

„Syn by na extraligu tutově měl,“ vykládá smutným hlasem paní Jarmila, která si s  Růžičkou dodnes tyká. „Telefonicky si řekl o sto tisíc… Nebyla jsem tak bohatá, abych si to mohla dovolit,“ vysvětluje, proč nabídku odmítla. A co jí Růžička slíbil?

„Za ty peníze by zařídil, že by si to syn šel zkusit do tehdy prvoligového Brna. Vyrozuměla jsem, že peníze by byly na ruku… Pro něj do kapsy,“ vysvětlovala paní Jarmila Radiožurnálu, který zná i její příjmení, jež ovšem nechce zveřejnit.

A jak to měl Růžička udělat, když s Kometou neměl nic společného? „Pan Růžička je Bůh, to nevíte?“ zeptala se řečnicky.

Ani Josef Ptáčník, který měl ve Slavii dva syny, nezaplatil. Jemu si řekl o 150 tisíc Růžičkův kamarád Jiří Mouček. „Říkal mi, že by mu (staršímu synovi – pozn. red.) pan Růžička sehnal místo v Mostě,“ prohlásil.

Staršího syna tam opravdu přijali, měl nachystanou výstroj a odehrál přátelský zápas. Jenže… Pan Ptáčník požadované peníze nesehnal.

„Takže ho během 14 dnů vyhodili,“ posteskl si muž, kterému se kvůli tomu rozpadlo manželství. Synové nakonec s hokejem skončili, a protože do profesionálního hokeje vkládali všechny své naděje, nejsou připravení do běžného života a společně s otcem teď prakticky živoří. Úspěšnější z obou synů teď dělá ostrahu v supermarketu..

Kouč Růžička při rozhovoru s otcem neúspěšného hokejisty. Video bylo natočeno skrytou kamerou
Kouč Růžička při rozhovoru s otcem neúspěšného hokejisty. Video bylo natočeno skrytou kamerou