Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nad trenérem Růžičkou se stahuje laso! Kdo rozhodne o jeho budoucnosti?

Autor: ps

Kouč české hokejové reprezentace to má pořádně nahnuté! K Miroslavu Palaščákovi, jenž jako první upozornil na divné praktiky Vladimíra Růžičky, se přidali další rodiče, kteří měli za uplatnění svých synů v hokeji také platit. Teď je na výkonném výboru aby rozhodl o Růžičkově pokračování u nároďáku. Nebo to snad udělá s předstihem sám?

Svůj tým dokáže na ledě držet pěkně pohromadě, ale tohle se Růžičkovi pořádně vymklo z rukou! Když se mluvilo pouze o Palaščákovi, velká část veřejnosti si myslela, že jde o vykonstruovanou kauzu. Jenže se přidávají další a další rodiče, což je důkaz toho, jak moc je chování Růžičky za hranou. A mělo by se s tím něco dělat!  

Radiožurnál dnes přišel s několika novými svědectvími, které ukazují na korupcí zavánějící systém, jak z rodičů vymámit peníze. Měli Růžičkovi platit statisíce za to, aby si jejich synové (někde) zahráli.

„Jde o nepříjemnou situaci, tohle už výrazně poškozuje jméno českého hokeje. Svolali jsme na zítra mimořádné zasedání výkonného výhoru,“ řekl Blesku prezident svazu Tomáš Král.

Hlavy českého hokeje zasednou ke kulatému stolu v 11 hodin. Nabízí se jednoznačná otázka, zda by měl Růžička u národního týmu pokračovat. „Očekávám horlivou diskuzi. Když vidíme, jak funguje naše společnost, bylo by naivní myslet si, že je český hokej čistý. Ale jak znám naše kluby a trenéry, tak ti pracují poctivě,“ řekl Radiožurnálu člen výkonného výboru Bedřich Ščerban.

Dojde na shromáždění k odvolání Růžičky?

Členové výkonného výboru, kteří mohou odvolat Růžičku

Prezident
Tomáš Král

Viceprezidenti
Aleš Pavlík, Miloslav Šeba a Petr Bříza

Členové
Otakar Černý, František Dvořák, Ctibor Jech, Karel Jankovič, Bedřich Ščerban, Ondřej Šebek a Milan Vacke