Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proměna fotbalisty Gascoigna! Z alkoholické trosky je opět švihák

Autor: pv

Vyhrává nejdůležitější zápas a to ten o svůj život. Fotbalová ikona Paul Gascoigne (48) se dlouhé roky pral se závislostí na alkoholu a drogách. Loni v létě byl jeho stav kritický a smrt na něj číhala za rohem. Naštěstí ukázal, že je velký bojovník a opět se postavil zpět na nohy. O svých neřestech a problémech promluvil v dokumentu jednoduše nazvaném – Gascoigne.

Na hřišti platil za geniálního fotbalistu, kterého milovali fanoušci i jeho spoluhráči. „Paul Gascoigne je Special One,“ říká v novém dokumentárním filmu trenér Chelsea José Mourinho, jenž proslul tím, že se sám jako Special One (v překladu Výjimečný) označil. Nyní se takto poklonil právě před Gazzou.

Paul Gascoigne se dokázal vyhrabat z problémů s alkoholemFoto Profimedia.cz

Legendárnímu hráči hodně dlouho trvalo, než si uvědomil, že s ním něco není v pořádku a jeho nezřízený životní styl ho žene do záhuby. Rozpadla se mu rodina a několikrát se neúspěšně léčil. Snad nikdo už nevěřil, že se z nebezpečné spirály ještě dostane.

„Nevěděl jsem, co se děje. Proč jsem se probudil v pět hodin ráno a chtěl jsem si dát panáka. To přece nebylo normální,“ vypráví Gascoigne teď a děkuje za to, že prozřel a začal se ze své závislosti léčit. Pomohla mu i setkání s jinými alkoholiky.

„Slyšel jsem příběhy ostatních lidí, jak se jim zhroutil život a o co vše přišli, když pili. Moc mně to pomohlo a děkuji za to Bohu,“ říká někdejší anglický reprezentant a pochvaluje si, jak je na tom momentálně dobře.

„Cítím se opravdu skvěle a jsem i zdravý. Vděčím za to všem, co mě podpořili. Užívám si život a nechci se dostat zpět na tu špatnou cestu. Miluju život a mám rád všechny lidi. Jsem šťastný sám za sebe, jak to dopadlo,“ usmívá se „nový“ Gascoigne, který je v posledních dnech vidět po boku půvabné mladé blondýnky.

Média spekulují, že je to možná i jeho nová láska. Určitě je lepší trávit čas s ní než s láhví ginu.

Paul Gascoigne se dokázal vyhrabat z problémů s alkoholem
Paul Gascoigne se dokázal vyhrabat z problémů s alkoholem