Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Český závodník (14) havaroval v Německu. Po nárazu do zdi ho odvezl vrtulník

Autor: med

Na německém okruhu Nürburgring pokračoval o víkendu šampionát SUPERBIKE*IDM. Představil se na něm i teprve čtrnáctiletý český jezdec Martin Gbelec, který měl ale v kvalifikaci vážnou nehodu, po které měli ošetřující lékaři dokonce podezření na prasklou lebku a poranění páteře. Mladíka okamžitě po první pomoci transportoval vrtulník do nemocnice v Koblenzi.

Český závodník nezažíval v Německu zrovna šťastné chvíle už od svého příjezdu. V pátek, kdy byly na programu volné tréninky, nebyl puštěn pořadateli na trať, kvůli chybějícím dokumentům, které závodník potřebuje.

Ve druhém tréninku měl na motocyklu technickou závadu a tak nastoupil až do kvalifikace. První se kvůli špatnému počasí nezúčastnil a jel až ve druhé části. Ta se mu stala osudnou. Po třech zajetých kolech vážně havaroval, když ztratil kontrolu nad svým strojem a narazil do betonové zdi.

K jeho pádu se pro web bikeracing.cz vyjádřil i otec Petr. „Vůbec mě k němu nepustili. Mají podezření na prasklou lebku a zranění páteře, takže ho transportují do nemocnice v Koblenzi.“

Vyšetření naštěstí vyvrátilo původní podezření. Český závodník měl velkou dávku štěstí a vyvázl „jen“ s pohmožděninami a naraženou plící.