Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bude řešit nový kouč reprezentace Vůjtek rodinný problém? Střet zájmů?!

Autor: vba

Byl vybrán trenérem národního týmu a hned má na krku střet zájmů. Syn Vladimíra Vůjtka staršího (68) je totiž hokejový agent, který se stará i o několik reprezentantů! Nehrozí tak opět »tlačenka«?!

Alois Hadamczik schytal sprchu od fanoušků, když vzal na olympiádu do Soči svého zetě Michala Barinku. Vladimír Růžička zase letos ve stínu korupční aféry nominoval na mistrovství světa hned sedm hráčů, které si vychoval ve Slavii.

A teď v diskuzích na internetu někteří vyčítají Vůjtkovi, že může v nároďáku nadržovat hokejistům, které má ve stáji jeho syn a agent v jedné osobě Vladimír Vůjtek mladší (43)!

Agenty? Neznám!

Zkušeného kouče s dlouholetou pověstí poctivce však tyhle domněnky vytáčejí. „Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat,“ reagoval včera na dotaz Blesku. Podobné otázky ho totiž provázely i během působení na lavičce Slovenska. „S takovým názorem jsem se setkal. Ale já se nedívám na to, kdo je hráčův agent. A ani to vědět nechci,“ tvrdil v ČT během nedávného světového šampionátu v Praze.

Slušnost nadevše

A slova potvrzuje syn Vladimír, sám bývalý špičkový hokejista. „Tyhle věci spolu vůbec neřešíme, nechci dostávat tátu pod tlak. Myslím, že si vždy vybere hráče, kteří tam mají být,“ je přesvědčený.

Starší z rodu k tomu dokonce dodává i úsměvný důkaz. „Když jsem dělal na Slovensku první nominaci, tak jsem se pak dozvěděl, že ze šesti hráčů, které jsem vyřadil, byli čtyři od Vládi,“ směje se Vůjtek senior. Když jde totiž o hokej, tak taková morální autorita, jakou nový český trenér je, klidně zapře i vlastního syna!