Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Čech s Rosickým v Arsenalu! Budou kámoši? Máme se rádi, nemáme se rádi

Autor: nem

Padnou si do náručí jako krajané z titěrné zemičky v širém světě, nebo se navzájem sežerou? Kolem nároďáku kolují pověsti o vztahu mezi jeho principály Petrem Čechem (33) a Tomášem Rosickým (34). Za pár hodin budou spoluhráči v Arsenalu.

„Každý je úplně jiný, lezou si na nervy. Na srazu jsou schopni se totálně ignorovat,“ letí z kruhů blízkých reprezentaci. I některé fotky jakoby ukazovaly, že se »Čechíno« a »Rosa« mají navzájem plné zuby, ovšem našinci se nechce věřit, že by tihle velikáni měli malou českou řevnivost zapotřebí…

Den co den

 „Jsou to profíci a kamarádi a každý z nich má v týmu svoji roli,“ pověděl Blesku striktně diplomaticky manažer národního áčka Dušan Fitzel. Otevřenější byl někdejší člen realizačního týmu, který zná oba lídry jako své boty. „Na dovolenou spolu nepojedou, ale kámoši jsou a respektují se,“ usmál se. „Oni jsou ta rada starších. Rosa toho tolik nenamluví, ale když se dělaly chyby v obraně, tak byl Čechínovi schopen říct: Jestli si to vzadu nesrovnáš, tak se na to můžeme rovnou vyprdnout. Čechíno mu to samé řekl, když viděl, že to nefunguje před ním. Dělají to proto, že oba jsou tahouni,“ dodává.

Faktu, že dostaveníčka reprezentace jsou záležitost na pár chvil a v londýnském klubu se ti dva budou potkávat den co den, by se nebál. „Bude jim to klapat. Rosa Petrovi pomůže,“ věří zkušený muž.

Rosický s Čechem se několikrát potkali také na pódiu.
Rosický s Čechem se několikrát potkali také na pódiu.

Plácněte si

„Čech během čtvrtku a pátku absolvuje v Arsenalu zdravotní testy a podpis smlouvy,“ hlásí britská média. A pak se sejdou s Rosickým v jednom triku… Ano. Oba mají své mouchy, ale kdo je nemá? Ano. Zvídavý Čech může být se svojí náturou »děda Vševěda« v mančaftu občas k nesnesení. Stejně jako Rosický schopný během pár vteřin doputovat od odzbrojujícího klukovského úsměvu ke tváři značky Kakabus. Ano. Za devět let pobytu v Londýně se ani jednou nenavštívili, byť Čech měl v áčku Chelsea za české parťáky jen na moment Jarošíka a Kalase a Rosický v Arsenalu nikoho. Ano. Dvojdomek si spolu nepostaví a kapelu (Petr má zmáknuté bicí, Tomáš preluduje na kytaru) na Temži nezaloží. Ano, k bankomatu (Čech bude brát 15,2 milionu korun měsíčně, Rosický si podle britských zdrojů přijde na 11 »mega«) se za ruce nepovedou, ale snad si jimi na palce plácnou. Frackovské manýry se k nim vážně nehodí…

Obětovaly se!

Co říkáte na společné foto při vyhlášení ankety Fotbalista roku v červnu 2006?Foto archiv Blesk
Manželky českých fotbalových titánů mají podobný osud. Své osudy položily na oltář úspěchů slavných mužů. Ztepilá Martina Čechová (33) mohla být královnou aerobiku (byla šestá na mistrovství Francie), ovšem porodila Petrovi dvě děti – Adélku (7) a Damiána (6) a zůstala jen trenérkou. Půvabná Radka Rosická (34) obětovala kariéru modelky, moderátorky a televizní rosničky. S Tomášem mají synka Tomáška, kterému budou zítra dva roky.