Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brankář Petr Čech řeší v Arsenalu zapeklitou situaci: Nebude jednička?

Autor: zal

Petr Čech a číslo 1 na zádech. Na tuhle kombinaci jsou fanoušci zvyklí už 11 let. Zůstane mu však i po přestupu do Arsenalu? Nebo se vrátí k dvoucifernému numeru?

Čech se sice včera v Praze pochlubil novým trikotem, ale i na něm zůstala zadní část nepopsaná. Ani dva dny od oznámení přestupu nebylo jasné, s jakou číslicí bude v Arsenalu chytat. Jeho tradiční jedničku má totiž dosavadní strážce branky Kanonýrů Wojciech Szczesny.

Petře, vítej!

Polský brankář se teď dostal do situace, kterou zažíval Čech loni v Chelsea. Znenadání byl odsunut na druhou kolej. I on se přitom tváří, že je vše v pořádku. „Petře, vítej v Arsenalu! Jsem nadšený, že mám šanci se učit od jednoho z nejlepších gólmanů na světě,“ vyjádřil se Szczesny.

Čech sice tvrdí, že mu nikdo nic neslíbil. „Mám šanci o své místo bojovat. Věřím, že trenéra přesvědčím, aby mě vybral jako jedničku,“ pravil včera. Ale kdo by si kupoval za 418 milionů korun leštiče lavičky?

Zpět do Rennes

Když se loni vrátil z hostování do Chelsea Courtois a bylo jasné, že dostane přednost, projevil soucit s legendou a nechal Čechovi dres číslo jedna. Možná se podobně zachová nyní i český brankář – pokud Szczesny radši z Arsenalu neuteče, jak mu mnozí doporučují. Z čísel, která »Čechíno« už nosil, je volná jen čtyřiatřicítka, již měl v Rennes. Nebo sáhne po nejnižším volném dresu s číslovkou 22?

Petře, zkus tyhle!

Vybere si Petr Čech číslo 0?Foto archiv Blesk

Čistá konta sbírá jako školáci papír. V anglické lize jich má už 168 a chybí mu jen dvě, aby vyrovnal rekordmana Davida Jamese.

Vybere si Petr Čech číslo 7?Foto archiv Blesk

Tomáš Rosický mu povyprávěl, jak je to v Arsenalu boží, a nalákal ho ke Kanonýrům. To by byl majstrštyk odvděčit se mu krádeží čísla.

Vybere si Petr Čech číslo 111?Foto archiv Blesk

Jedničku má Szczesny, jedenáctku Özil. Jestli chce mít Čech číslo složené z jedniček, bude si muset vyběhat výjimku na trojciferné numero.