Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak tenistka Kvitová vydělává na Wimbledonu? 32 tisíc za minutu!

Autor: jar

Žádná jiná hráčka se dvěma odehranými zápasy letos nestrávila na wimbledonských kurtech méně času. Petře Kvitové (25) stačilo k postupu do 3. kola pouhých 93 minut!

I ve druhém zápase v letošním ročníku travnatého grandslamu zvítězila obhájkyně titulu za necelou hodinu. Japonku Kurumi Nara vypráskala 6:2 a 6:0 za 58 minut!

Když se k tomu připočte rekordních 35 minut, které Petře stačily v 1. kole k postupu nad Nizozemkou Bertens (6:1, 6:0), světová dvojka vydělala za jednu minutu na kurtu astronomických 32 tisíc korun! Za postup do 3. kola totiž tenistky berou v přepočtu téměř 3 miliony korun. „Jsem velmi šťastná, jak jsem hrála dnes a jak se mi tu zatím daří,“ těšilo Kvitovou po zápase.

Ztratila jen 3 hry

Dvojnásobná londýnská šampionka navíc letos drží i rekord v počtu ztracených gamů, soupeřky jí zatím vzaly jen tři gemy. Němka Petkovic během dvou zápasů ztratila čtyři hry a na kurtu strávila v součtu 104 minut, tedy o jedenáct více než Kvitová.

Ve třetím však »českou Lvici« čeká mnohem těžší soupeřka, někdejší světová jednička Jelena Jankovič ze Srbska. „Očekávám těžký zápas. Pokaždé má nějakou zbraň, kterou ve hře využije. Hlavně její bekhend je skvělý úder,“ přiznala Petra.

Letošní Wimbledon Kvitové

2,95 milionu korun za účast ve 3. kole
93 odehraných minut
32 tisíc vydělaných korun za minutu

Petra vládne statistikám

P. Kvitová    3 gemy (ztracené), 93 minut (na kurtu)
A. Petkovic  4 gemy, 104 minut
A. Kerber     7 gemů, 115 minut
A. Radwaňska  7 gemů, 116 minut

Další vítězný fiftýn. Petra Kvitová vymetla z kurtu Japonku Kurumi Naraovou
Další vítězný fiftýn. Petra Kvitová vymetla z kurtu Japonku Kurumi Naraovou