Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nejhorší řev v historii: Serena s Azarenkovou utrhly divákům uši

Autor: spo

Čtvrtfinále Wimbledonu mezi Serenou Williamsovou a Victorií Azarenkovou nabídlo špičkový tenis. Bitva se táhla tři sety, hráčky předváděly údery za hranou uvěřitelnosti, po dvou hodinách se z výhry radovala světová jednička Williamsová. Ale nebyla by to běloruská tenistka, kdyby si každý úder řádně neozvučila, jedna z výměn vejde do historie.

Azarenková svým křikem při výměnách proslula, její řev se leckdy blíží až 100 decibelům. Ani Serena ale není žádná tichá myš. A tato kombinace se ve druhém setu za stavu 3:2 pro Williamsovou ukázala jako vražedná. Světová jednička po odehrání bekhendová prohozu vyloudila ze svých úst takový řev, že jej komentátoři přenosu označili za možná nejhlasitější v historii turnaje.

Výkřikem tento úder doprovodila i Azarenková, kterou po utkání na toto téma zpovídali novináři. „Trénovala jsem vedle Nadala, ten hekal hlasitěji než já a nikdo si toho nevšímá. Proč? Nerozumím tomu, už jsem z toho opravdu unavená,“ odpovídala nasupeně Běloruska.

VIDEO: Poslechněte si řev křehkých dam Williamsové a Azarenkové


I tímto vítězným úderem si 33letá Američanka, která vloni vyhrála US Open a letos Australian i French Open, pomohla k obratu. Po ztrátě prvního setu zabrala, srovnala a třetí set? Jak fanoušci ví, ten je v posledních měsících doménou Sereny.

Cestou za titulem v Paříži na Roland Garros vyhrála Williamsová pět ze sedmi zápasů ve třech setech a čtyřikrát z toho ztratila první sadu. Soupeřky pak většinou zničila, tak jako Lucii Šafářovou ve finále. A i tentokrát to bylo podobné, což dokládá celkem 46 vítězných úderů. Od stavu 2:2 ve druhém setu Williamsová získala sedm her v řadě a Azarenkovou porazila posedmnácté z 20 vzájemných zápasů. Tentokrát 3:6, 6:2, 6:3.

"Bylo to nahoru dolů. Pořád žiju a ani nevím jak. Snad to půjde takhle dál," glosovala po zápase Williamsová a vyhlížela duel se Šarapovovou. "Koukala jsem na její zápas a nemám co ztratit. Půjdu si zápas užít jako ten s Azarenkovou," řekla.

Druhou dvojici tvoří Polka Agnieszka Radwaňská a premiantka v grandslamovém semifinále Španělka Garbiňe Muguruzaová.