Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Golf, pivo a zelená! Ručinský zapíjel kariéru na dvoudenní pařbě

Autor: Tomáš Pokorný

Dlouhá kariéra si zaslouží dlouhou rozlučku, řekl si Martin Ručinský (44). A tak sezval kamarády a bývalé spoluhráče, ráno si střihli golf, večer spolkli pár piv a druhý den se pilo nanovo!

Hokejový bard minulý čtvrtek oznámil: „Moje mise je u konce, dál už hrát nebudu.“ A hned v pondělí to lídr posledních extraligových mistrů z Litvínova a olympijský vítěz z Nagana zapil s bandou nejvěrnějších parťáků.

Oslava konce aktivní hokejové kariéry Martina RučinskéhoFoto Blesk D. Kundrát

Stejná hospoda

Velká párty se po dopoledním golfovém turnaji konala v Praze na Císařské louce. A nápadně se podobala té, jakou si ve stejné restauraci užil před rokem další veterán a Ručinského nejvěrnější kámoš Petr Nedvěd.

Ti dva jsou z jednoho těsta, takže i obsazení, co se hostů týká, bylo velmi podobné jako loni. Akci moderoval bavič Jakub Kohák, zahrál Žlutej pes a připít na život po hokeji přišly »Růčovi« vedle Nedvěda další osobnosti, které před rokem nechyběly na veselici »Médi« – hokejisti Hlaváč, Průcha, fotbalisti Šmicer, Vízek, Panenka.

Na jedno dvě točená se samozřejmě dostavila i většina spoluhráčů z Litvínova v čele s Jiřím Šlégrem a Robertem Reichlem.

Na rozlučce s kariérou hokejisty Martina Ručinského nechyběl ani bývalý fotbalový reprezentant Vladimír Šmicer
Na rozlučce s kariérou hokejisty Martina Ručinského nechyběl ani bývalý fotbalový reprezentant Vladimír Šmicer

Jágr chyběl

Jen Jaromír Jágr tentokrát poslal omluvenku. Poslední stále hrající člen zlatého souboru z Nagana se pečlivě chystá na další sezonu NHL v Las Vegas...

Po půlnoci Ručinský se svými nejvěrnějšími kumpány přesídlili do oblíbeného baru Kozička v centru Prahy. Nad ránem zapadli do postýlek, ale to nebyl zdaleka konec! Včera odpoledne už zase okupovali další »domácí« podnik Lokál, hostinský naléval zelenou a párty ještě zdaleka nekončila...