Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proč se zabil Váňův žokej (†22)?! Slavný šéf na něm nic nepoznal

Autor: Tomáš Pokorný

Legendárního žokeje Josefa Váňu (62) pronásleduje jedna rána za druhou. V Chyši na Karlovarsku všechny hluboce zasáhly dvě nedávné tragédie, o nichž Blesk včera informoval.

Ve čtvrtek záhadně zemřeli ve výběhu dva z dvaapadesáti koní, které má místní šéf Váňa v tréninku. Daleko větší neštěstí se ale odehrálo před měsícem. Sebevraždu spáchal nadějný mladík Vojtěch C. (†22), který ve Váňových stájích figuroval jako pracovní jezdec a žokej.

V noci na 27. června zavedl do svého automobilu hadici z výfuku, nastartoval motor a otrávil se zplodinami. „Vůbec nechápu, co ho k tomu vedlo. Stejně tak to nevědí ani ostatní lidé ze stájí, ani jeho blízké okolí. Potkávali jsme se denně, ale nic jsem na něm nepoznal,“ řekl Blesku sám Váňa.

Tento text sdílel Vojta před smrtí na facebooku
Tento text sdílel Vojta před smrtí na facebooku

Neměl výsledky?!

V dostihovém zákulisí se mluví o tom, že Vojtěch nebyl spokojený se svými závodními výsledky. Za kariéru absolvoval 18 dostihů a jednou doběhl druhý. Naposledy 30. května s jedním koněm vybočil z dráhy, s druhým skončil devátý. Možná toužil stát se legendou jako jeho učitel a nadřízený. Už se mu to nepovede.