Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Proč trenér Nausch rozdělil Kiki a Maki? 10 centimetrů je víc než 17 let přátelství!

Autor: zal

Vysoké ambice a nízká postava. To jsou pravé důvody rozchodu beachvolejbalistek Kristýny Kolocové (27) a Markéty Slukové (27). Celý plán se podle všeho zrodil v hlavě jejich kouče, jenže zničil tím kouzelné pouto…

Simon Nausch je Rakušan a bývalý volejbalista. Před pěti lety byly Kiki a Maki bez trenéra, a tak Markétina přítele (dnes už snoubence) poprosily, jestli by jim nepomohl. Náhoda dala vzniknout úspěšnému týmu, který se však letos dostal do krize.

„Naše technický a fyzický předpoklady jsou limitovaný. Podle mě jsme došly do stádia, kdy už klepeme na strop,“ vysvětlovala Markéta rozchod.

Světový trend

Jinými slovy: Kiki je prý se svými 170 centimetry moc malá na to, aby se český pár mohl posunout ještě výš. „Simon hučel do Markéty, že světový trend jsou dvě vysoké hráčky. Že už se nehraje na smečařku a polařku. Po MS udělal i scénu u předsedy svazu Haníka, že se musí něco změnit,“ řekl Blesku zdroj z volejbalového prostředí.

Provést rošádu pod sítí nebyl pro Nausche problém. Jako reprezentační trenér má na starost projekt Beach Rio 2016. A tak sáhl do druhého nejlepšího českého páru, který rovněž letos prožíval herní krizi.

Manipulace

Nabídku od Nausche dostala Barbora Hermannová, která dosud hrála s Martinou Bonnerovou. Bára měří 180 centimetrů – tedy o deset čísel víc než Kolocová. A ta na nabídku údajně hned kývla. „Bohužel se nechala zmanipulovat,“ řekla odvrhnutá Bonnerová deníku Sport.

Nausch se ke svému dílu zatím nevyjádřil. Zatímco se holky nechaly grilovat, on na tiskovku ani nepřišel a žádost o rozhovor zamítla agentura SportInvest, která rozpadlý tým zastupuje. Ale třeba se za rok v Riu ukáže, že to byl geniální tah. Pokud se tam nový pár vůbec dostane.

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková si užívají skvělou sezonu
Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková si užívají skvělou sezonu