Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Jágr zkouší Hložka! Syn populárního zpěváka trénuje na Kladně

Autor: jar, mia

Mnoho mladých kluků touží po tom si zatrénovat s Jaromírem Jágrem (43). A Matyáši Hložkovi (21) se to o povedlo! Syn populárního zpěváka Standy se totiž snaží dostat do kladenského A- týmu.

I kdyby na testech v Kladně neuspěl, nemusel by mladý Matyáš litovat. Tento týden se totiž na ledě potkal se svým vzorem. „Matyáš je jedním z kluků, kteří k nám přišli na dvoutýdenní zkoušku. Brzy rozhodneme o tom, jestli u nás bude dál pokračovat, nebo ne,“ řekl Aha! sportovní manažer prvoligových Rytířů David Čermák.

Právě s Jágrem pojí Matyáše stejné parametry. Robustní útočník měří 191 cm a váží 97 kg! Jenže zatímco Jágr měl v 21 letech na kontě dva Stanley Cupy, Hložek junior se zatím v seniorském hokeji příliš neprosadil. V Česku hrál zatím jen třetí nejvyšší sou soutěž v Moravských Budějovicích, minulou sezonu strávil v druholigovém rakouském Kapfenbergu.

„Dostali jsme na Matyáše tip, že je nyní bez angažmá. Proto jsme ho oslovili. Nevedl si špatně, ale jestli u nás zůstane, řekneme první až jemu,“ přiznal Čermák. Podaří se Hložkovi juniorovi hokejově s zviditelnit právě v Jágrově klubu?

Matyáš Hložek (vpravo) pózoval před kladenským stadionem s tátou a obráncem Posmykem
Matyáš Hložek (vpravo) pózoval před kladenským stadionem s tátou a obráncem Posmykem

Na Matyáše je Standa Hložek (60) pyšný

Jeho syn trénuje s Jágrem a podle Hložka seniora je to jeho největší zážitek v kariéře. "Je to, jako by byl ve snu. Přišel se tam dokonce podívat i Plekanec . Je to pro něj obrovská čest a zkušenost být na ledě s takovými osobnostmi,“ pověděl Standa Aha! „Kluk mi říkal: Tati, Jarda přijede na zimák a stadion zmlkne. Cokoliv řekne, je svatý. Navíc je Jarda spolu s Patrikem Eliášem jeho vzorem od čtyř let.“ S Jágrem se zná i Standa. „Poznali jsme se při fotbalovém turnaji. Povídal, že si zrovna v autě pouštěl Sanitku a je to moc pěkná písnička. Tím mě tak pohladil.“

Proslov k hráčům i první dřina na ledě. Jágr trénoval v Kladně
Video se připravuje ...