Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Nejlepší rakouská atletka Grünberg (21): Ochrnula před očima rodičů!

Autor: Tomáš Pokorný

Obrovská tragédie zasáhla rakouský sport. Nejlepší atletka země Kira Grünberg (21) ochrnula po tvrdém pádu na čtvrtečním tréninku!

Patřila k budoucím hvězdám skoku o tyči. Mladá, krásná, úspěšná, všechno měla před sebou! Vážný úraz ale slibně rozjetou kariéru i život zhatil.

Kira se po zranění vazů v kotníku měla v sobotu na mítinku v Linci vrátit k závodění. Ve čtvrtek jako vždy trénovala ve víceúčelové hale v Innsbrucku před očima svého otce a kouče v jedné osobě. Podívat se přišla i maminka, největší fanynka.

Jenže hned jeden z prvních pokusů o překonání laťky nadějná tyčkařka nezvládla a spadla z velké výšky po hlavě do zasouvací skříňky před doskočištěm. Následky jsou fatální...

Národní rekordmanka s osobním maximem 445 cm byla převezena do nemocnice, kde podstoupila několikahodinovou operaci zlomené páteře v oblasti krku.

„Ještě před zákrokem bylo diagnostikováno příčné ochrnutí. Pacientka byla v ohrožení života. Podařilo se ji stabilizovat, bohužel ztrátu hybnosti se zvrátit nepodařilo,“ stojí v prohlášení innsbrucké kliniky.