Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gumová Serena! Světová jednička ukázala pružnost gymnastky

Autor: pan

Připadá vám na kurtu neohrabaná, těžkopádná nebo dokonce pomalá? Tak věřte, že je to opravdu jen zdání. Serena Williamsová na sociálních sítích publikovala snímky, za které by se nemusela stydět nejedna gymnastka.

Hraje si zcela vlastní ligu. Přirovnání "světová jednička" se snad na žádnou tenistku v historii nehodilo více než na ni.

Serena Williamsová vyhrála už čtyři grandslamy v řadě, (tzv. Serena Slam), našlápnuto má i na to, aby vyhrála ten kalendářní. Jak na Australian Open, tak Roland Garros a Wimbledonu hledala silnější soupeřku marně.

A její letošní bilance? Z jednačtyřiceti zápasů prohrála jediný! Tou šťastnou, která nezastavitelnou Američanku pokořila, byla ve finále turnaje v Madridu Petra Kvitová. A vlastně ještě dvakrát odcházela z kurtu jako vítězka soupeřka Američanky. I když, odcházela...

V osmifinále turnaje v Římě Serena nenastoupila kvůli zdravotním problémům do zápasu proti Christině McHaleové, to samé zopakovala ve druhém kole turnaje v Bastadu proti Kláře Koukalové.

Letos ovládla mladší ze sester Williamsových čtyři turnaje, celkově jich za kariéru vyhrála již 68 včetně 21 grandslamových. Brzy čtyřiatřicetiletá tenistka drtí své soupeřky nejen tvrdými údery, ale i dokonalou fyzickou připraveností. Důkaz? Podívejte se na její fotky z tréninku.

Američanka jde do přípravy na sto procent
Američanka jde do přípravy na sto procent