Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Právník o hrubostech obžalovaného fotbalisty Latky: Reálné jsou tři roky!

Autor: nem

Manželce měl zlomit nohu, za což si Martin Latka (30) podle všeho ponese následky. Ty mohou vyústit až v několik let vězení! Právník Roman Moussawi Blesku řekl, jak může být »řešení domácího problému« fotbalisty Slavie ohodnoceno. Hrozí mu až 8 let za mřížemi, reálnější je prý ale nižší sazba nebo i podmínka.

Podle advokáta, kterého Blesk oslovil, bude záležet na tom, jak Latkův čin zhodnotí »znalec«. „Pokud je to těžká újma, tak by to byl třetí odstavec a hrozilo by 2 až 8 let. Pokud by to nebyla těžká újma, tak 6 měsíců až 3 roky. V tom případě, pokud to ještě neudělal a jinak vedl řádný život, dostane reálně maximálně kolem tří let a samozřejmě podmínku. Bude také záležet na tom, zda se omluví, bude litovat a podobně,“ odpověděl Moussawi.

Pojďme se ohlédnout za tím, že se vlastně loni v květnu stalo. Mezi manžely Latkovými se v kvartýru na Barrandově odehrála repríza bojů za Pražského povstání z 5. května 1945. Akorát rozhlas nic nehlásil... „Praštil se mnou o zeď a já jsem si při pádu zlomila kost v pravé noze. Šel to oznámit na policii tak, že jsem ho zmlátila já. Prý jsem mu zhmoždila žebra a natrhla sval. Já, která měřím stopětašedesát centimetrů,“ vzpomíná na rvačku Lucie Latková. „Marodila jsem s tím přes šest týdnů,“ dodává.

Tenhle šílený příběh si bude muset prožít znovu. U soudu.

Noha v gipsu! Takhle dopadla manželka Lucie po údajném konfliktu s Martinem
Noha v gipsu! Takhle dopadla manželka Lucie po údajném konfliktu s Martinem