Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brankář Čechmánek přišel kvůli dluhům o vše: Prodali mu i střechu nad hlavou!

Autor: top

Hokejem vydělal asi 240 milionů korun. Investoval je do řady nemovitostí. A do podnikání. Teď má bývalý gólman Roman Čechmánek (44) dluhy a o luxusní domy přišel v dražbě. Včetně střechy nad hlavou!

Příběh zkrachovalého gólmana, trojnásobného mistra světa a olympijského vítěze z Nagana, má další pokračování. Majetek za několik desítek milionů korun, jenž mu kvůli stomilionové sekeře, kterou nasekal v byznysu, zabavil insolvenční správce, koupil ve veřejné dražbě podnikatel a senátor Ivo Valenta, respektive jeho firma Synot Real Estate.

Jeho společnost byla jediným subjektem, který se dražby 19. června v salonku známého zlínského Interhotelu Moskva zúčastnil. A za hubičku si přišel na slušné jmění!

Za pouhých 25 milionů a 615 tisíc korun českých, z nichž bude uspokojena jen malá část věřitelů, získal slušný výčet nemovitostí - byt ve zlínském činžáku, budovu staré radnice v Holešově, rozestavěný dům o pětadvaceti(!) bytových jednotkách tamtéž, v němž už je proinvestováno 55 milionů korun, apartmán v luxusním komplexu u golfového hřiště v Čeladné, několik pozemků poblíž Uherského Hradiště a také rozlehlou vilu, připomínají zámeček na Jižních Svazích ve Zlíně, kde Čechmánek bydlel s celou rodinou a kde má stále hlášen trvalý pobyt!

Otázkou zůstává, proč tohle všechno koupil právě Synot, který loni uvažoval o tom, že Čechmánkovi pomůže odvrátit krach 50 milionovou injekcí. A zda nechá slavného gólmana dál bydlet v jeho hrádečku. „V současné době vyhodnocujeme aktuální stav jednotlivých objektů, následně zvážíme další možnosti jejich využití,“ řekla MF Dnes mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

„Nebudu se vyjadřovat. Zkuste přímo pana Čechmánka,“ řekl Blesku jeho právní zástupce Petr Bernátek.

Pětinásobného mistra extraligy se včera sehnat nepodařilo. Soudě podle jeho úsměvu, který mu hrál na tváři při nedělní rozlučce Davida Moravce s kariérou, ho situace až tak netrápí...

O tohle přišel!

1) rodinná vila ve Zlíně

Rodinná vila měla být Čechmánkovou chloubou.Foto archiv Blesk

2) byt ve Zlíně

Byt ve Zlíně také patřil slavnému gólmanovi.Foto archiv Blesk

3) budova staré radnice a pozemky v Holešově

Budova staré radnice a pozemky v Holešově už Čechmánkovi také nepatří.Foto archiv Blesk

4) rozestavěný bytový dům v Holešově

Čechmánkův bytový dům.Foto archiv Blesk

5) apartmán v Čeladné

Apartmán vlastnil Čechmánek i u golfu v Čeladné.Foto archiv Blesk