Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Modlil se, aby na něho byli tygři hodní jako ženské: Šelmy šly po Švancarovi!

Autor: jn, ps

Tenhle chlapík má ale kuráž! Sotva skončil s vrcholovým fotbalem, dodává si adrenalin v kleci s tygry. „Mám tep a sucho v krku jako při penaltě na konci zápasu,“ svěřil se Blesku při vstupu do manéže Petr Švancara (37).

Brněnská sportovní ikona se nechala zlákat sázkou s principálem Jaromírem Joo (60) a při štaci jeho cirkusu ve městě se na pár minut postavila mezi dvousetkilogramové tygřice Jojku a Blavu. Do ruky dostal Švancara kvůli pocitu bezpečí i krotitelskou ocelovou hůl.

„Ženské mě měly vždycky rády, tak snad mě tygřice nesežerou,“ žertoval v kleci Švancara. I přes respekt k šelmám si před zraky partnerky a dětí zachoval smysl pro humor. Rodina přitom usilovně mačkala pěstičky.

Jednou jim ale pořádně zartnulo. Jedna z tříletých tygřic totiž sklonila hlavu, bleskově vysunula drápy a chystala se na brněnského šoumena skočit. Zkušený drezér Joo se synem ale horkou chvilku zažehnali. „Mega, mega, mega zážitek!,“ křičel pak za pár minut Švanci. To už věděl, že se z klece dostane živý a zdravý.

Mimořádnou odvahu fotbalisty ocenil i principál. „Nebylo to jednoduché. Tygři jsou v době páření nesví a v kleci za manéží se pár minut před vystoupením porvali. Měl jsem o pana Švancaru docela obavy,“ mrkl slavný cirkusák.

Mírně zpocený Petr Švancara pak Blesku prozradil, že s Jaromírem Joo domlouvají příští rok vystoupení artistů za Lužánkami. „Mohla by tam být obrovská manéž pod širým nebem,“ plánují.

Brněnský vtipálek si tygry i pohladil.
Brněnský vtipálek si tygry i pohladil.