Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Divočina na hřišti v brazilské lize: Rozhodčí vytáhl na hráče pistoli!

Autor: ps

Fotbalový rozhodčí je běžně vyzbrojen píšťalkou, kartami, zápisníkem a tužkou. Jenže v nižší brazilské lize si s sebou pro jistotu berou na hřiště i zbraň! Sudí Gabriel Murta ji dokonce vytáhl na jednoho z fotbalistů.

Než se jde na plac, říkává se, že není radno si s rozhodčím zahrávat. Tohle teď v Brazílii ví a jistě si to budou dlouho pamatovat!

Při jednom z odpískaných faulů došlo nejprve k ústnímu konfliktu mezi sudím a fotbalisty týmu Amantes de Bola, později ho hráči dokonce napadli fackami a kopanci. Rozhodčí byl na agresivní holobrádky připraven a dokázal se o sebe postarat.

Oháněl se nabitým černým »kvérem«! Jako policista, což je Murtovým povoláním, má pistoli k dispozici. Jak moc si s ní rozumí, už ví nejen celá Jižní Amerika, ale díky pohotové reakci fanouška na tribuně také celý světa. Video, jak sudí míří na fotbalisty, ihned zavařilo sociální sítě.

Ještě, že čeští rozhodčí po všem, co se děje kolem Romana Berbra a spol., zbraně nenosí. Kdo ví, jak by to na naší fotbalové scéně vypadalo…