Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kouč Vrba jako Jirka Luňák z Okresního přeboru: Sehnal klukům merunu!

Autor: zal

Za postup na EURO dostali den volna. A také možná nový míč, se kterým včera odpoledne přijel trenér Pavel Vrba (51) na sraz fotbalového nároďáku před duely s Turky a Nizozemci.

Pamatujete ten díl seriálu Okresní přebor, jak hrající trenér Houslic Jirka Luňák v podání Ondřeje Vetchého dostane pro mančaft nový balon, obřadně ho zvedne a zvolá: „Máme roteiro!“

Tak takhle to může vypadat dnes, až čeští fotbalisté vyběhnou k  tréninku před závěrečným dvojzápasem kvalifikace. Kouč Vrba totiž dorazil na sraz se zánovním pumlíčem. Ten sice v řece skončit nemůže, ale pozor! Svahy strahovské hůrky jsou strmé.

Netradiční sraz

Včerejší nájezd na pražský hotel vůbec probíhal trochu netradičně. Fotbalisté se totiž už léta schází o dopoledne, aby ještě stihli ten den potrénovat. Nicméně tentokrát se Čech, Plašil, Dočkal a další trousili na pokoje až kolem čtvrté hodiny odpolední. Ale proč ne. Postup do Francie je v kapse, tak není problém dát hráčům po víkendových ligových zápasech jeden den oraz.

Povolali Kalase

Kdo si však bude muset dát pauzu mnohem větší, je stoper Sparty Mario Holek. Kvůli zdravotním problémům z derby vynechal zápasy s Apoelem a Slováckem a včera ho v týmu pro nepřímý boj s Islandem o první místo ve skupině nahradil mladík Kalas.

Kouč Pavel Vrba sleduje Davida Limberského v přátelském zápase proti Norsku
Kouč Pavel Vrba sleduje Davida Limberského v přátelském zápase proti Norsku