Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Novinka ze Švýcarska! Exšéf stáje Ferrari prozradil detaily o Schumacherovi

Autor: ps

Ano, tohle už se v médiích objevilo několikrát, ale teď se zdá, že zpráva o legendárním pilotovi formule 1 Michaelu Schumacherovi (46) je nejblíže pravdě. Prý se může dostat z kritického stavu! Do něho se dostal po hrůzném pádu na lyžích v Grenoblu v prosinci 2013.

Měsíce se o Schumacherovi nepsalo, žádné nové oficiální zprávy jeho rodina nevydala. Drží se mimo světla reflektorů, mediální zájem poněkud upadl. Jenže ho oživil muž, který měl k Schumacherovi vždycky nejblíže – Ross Brawn.

Michael vyhrával s Brownem tituly v F1, byli nerozluční přátelé, což trvá dodnes. O kamaráda má velkou starost, volá si s rodinou, zajímá se o detaily Schumacherova zdravotního stavu.

„Udržujeme určitý balanc mezi návštěvami a telefonáty. Nechci být pro Michaelovu rodinu přítěž,“ řekl bývalý technický šéf stáje Ferrari s respektem pro Daily Mirror. „Viděl jsem ho několikrát. Corinna (Michaelova manželka), mi sem tam zavolá a popisuje, co a jak se zlepšilo. Každý den se modlíme, aby se uzdravil aspoň… Je to pomalé, ale nepřestáváme doufat, že se z toho dostane.“

Schumacherovi se stal osudným pád při lyžování ve Francii. Neudržel se na lyžích a hlavou dopadl na kámen. I když měl helmu, postihly ho fatální následky. Na 159 dní upadl do komatu, když se vzbudil, po pár dnech ho z Grenoblu převezli na rehabilitační kliniku do Lausanne. Odtud si ho rodina vzala do domácí péče.

Jenže léčba dosahuje astronomických nákladů! Podle britského deníku se vyšplhala na 10 milionů liber (asi 370 milionů korun). Snad se tyto peníze zúročí…

Luxusní sídlo Michaela Schumachera, kde se zotavuje z následků pádu na lyžích, prošlo rozsáhlými úpravami
Luxusní sídlo Michaela Schumachera, kde se zotavuje z následků pádu na lyžích, prošlo rozsáhlými úpravami