Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matušovič zpět v Baníku? Fanoušci zuří, štve je i fotkou na Facebooku!

Autor: Patrik Vacek

Možná je to začátek jeho konce v Baníku. Bývalý fotbalista Miroslav Matušovič má jako nový asistent trenéra Radomíra Korytáře pomoci zachránit Ostravu v lize. Stovky fanoušků ze Slezska jsou z nové posily v realizačním týmu v šoku.

Někdejší hráč Sparty není po chuti »Chacharům« a nenávist vyhrotil svým profilem na Facebooku, který je sparťansky laděný. Tohle nedopadne dobře...

Vedení Baníku je mistrem v tom, jak rozzuřit vlastní fanoušky. A to nesouvisí jen s hrozivými výkony v lize, ale i s příchodem Matušoviče, který se veřejně hlásí k tomu, že jeho srdce patří i Spartě.

„Tak to už vezměte rovnou Řepku a Sionka. Tým je poslední a oni povolají borce z divize, aby to vytrhl, navíc jednoho z nejnenáviděnějších lidí mezi Chachary,“ zuří na FB stránkách Ostravy příznivec Pavel Pilát.

Jozef Chovanec, Tomáš Řepka a Miroslav Matušovič při rozlučce Jaromíra Blažka na Letné
Jozef Chovanec, Tomáš Řepka a Miroslav Matušovič při rozlučce Jaromíra Blažka na Letné

Další to berou jako plivnutí do tváře fanouškům a padají i ostřejší výrazy. Matušovič tomu sám nasadil korunu, když jako nová posila Baníku má Facebook obsypaný fotkami s bývalými spoluhráči ze Sparty Řepkou či Kováčem a úvodní fotkou na profilu je společný snímek v rudých dresech s legendami Sparty. Navíc se ještě diví, že to háklivým fandům vadí.

„Jsem hrdý na každý klub, kde jsem hrál nebo třeba ještě hrát budu, a je úplně jedno, jestli je z Havířova, Ostravy, Prahy, nebo Kypru, protože jsem to v každém klubu dělal na 100 procent a pro ten samotný klub,“ vysvětluje Matušovič na Facebooku.

Trenér Korytář prozradil, že jeho nový asistent bude mít v týmu funkci motivátora, který bude hráčům předávat energii. Fanoušky Ostravy už motivoval. Ještě k větší nenávisti.