Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Basketbalistku (16) pohltilo Jágrovo kouzlo: Naučil ji trénovat a modlit se!

Autor: ps

Své »Hokejové rodině« předává jedno moudro za druhým a podívejme, leckdo se poučí! Věty hokejisty Jaromíra Jágra (43) o víře, Bohu i o klíči, jak správně trénovat, pohltily mladou basketbalistku (16). Z ošklivého zranění se vylízala jen díky vřelým slovům slavné 68 a vrátila se na palubovku.

Jako třináctiletá holčička si přivodila úraz, který jí ve vývoji přerušil basketbalovou kariéru. Prodělala dvě operace kolene, už to vypadalo, že bude mít po sportování. Pak ji ale osvítil zázrak – jmenuje se Jaromír Jágr!

„Jsem zpět, ale po veliké dřině, kterou jsem schopna odvádět jen díky vám. Dáváte mi sílu. Fandím vám už dlouho, ale nebylo to nějak extra. Jenže když jsem o prázdninách v obchodě narazila na knížku Člověk Jágr a přečetla ji, můj postoj se výrazně změnil,“ svěřila se fanynka Jágrovi do soukromé zprávy, kterou útočník Floridy veřejně a hrdě vyvěsil na svém facebookovém profilu.

Na Boha a jeho pomoc se Jágr obrací denně. Čtení bible během hokejového šampionátu, návštěvy kostela před důležitými bitvami, bohorodička Panna Maria na jeho místě v kabině Pantherů. Bez těchto ikon by Jágrův život neměl smysl.

„Koupila jsem si modlitební knížku a každý večer a nejen večer se modlím. Ani jsem netušila, že vnitřní víra může mít až takový rozsah,“ souhlasí mladá basketbalistka s Jaromírovým životním stylem.

A na svého BOHA dopustit, čehož si váží i sám »Pan Veliký«. „Když tohle čtu, mám možná větší radost, než kdybych vstřelil krásný gól. Miluji, když můj názor nebo zkušenosti někomu pomůžou,“ připsal Jágr ke statusu.

Jaromír Jágr a jeho předzápasový rituál
Jaromír Jágr a jeho předzápasový rituál