Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Překvapení pro vítěze Messiho: Zlíbala ho tenisová kráska!

Autor: Pavel Novotný

Je třetí hráčkou světa a podle mnohých odborníků a fanoušků i budoucí nástupkyní Sereny Williamsové na místě světové jedničky. Přesto se argentinské superstar Lionelu Messimu nemůže Garbiňe Muguruzaová v popularitě rovnat. S jedním z nejlepších fotbalistů planety se však sympatická rodačka z Venezuely mohla potkat v pondělí při slavnostním vyhlašování nejlepšího fotbalisty La ligy.

Slavnostní večer, na kterém se vyhlašoval nejlepší fotbalista španělské nejvyšší soutěže za uplynulý rok, se konal v Barceloně. V souboji o pomyslného krále se jako prakticky každý rok utkali barcelonský Lionel Messi a Cristiano Ronaldo z týmu největšího rivala katalánského klubu Realu Madrid.

Ojedinělé možnosti vyhlásit nejlepšího fotbalistu roku se chopila nová hrdinka  španělského tenisu Garbiňe Muguruzaová. "Byla to pro mě veliká čest představit  Messiho jako nejlepšího hráče La ligy. Je to obrovská osobnost a já jsem si to  maximálně užila. Byl to pro mě speciální den, který byl zajímavý i poučný,"  řekla finalistka letošního Wimbledonu.

VIDEO: Lionel Messi převzal cenu od půvabné Muguruzaové

Messi vybojoval se španělským velkoklubem zatím sedm ligových titulů, čtyřikrát se radoval z triumfu v Lize mistrů, s Argentinou si zahrál i na posledním mistrovství světa, kde Jihoameričané podlehli ve finále Německu.

Muguruzaová má pro změnu za sebou jednoznačně nejúspěšnější rok kariéry. Kromě wimbledonského finále vyhrála turnaj v Pekingu a vyšvihla se na třetí místo světa. Rok zakončila semifinálovou účastí na Turnaji mistryň v Singapuru. Je první Španělkou od roku 1996, která zakončila sezonu mezi nejlepšími třemi tenistkami světa.