Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zase POPLACH na fotbale! Fergusona a další VIP poslali na hřiště

Autor: pta

Viděli vyřazení svého klubu z Ligy mistrů, ale tím to ve Wolfsburgu neskončilo. VIP fanoušky Manchesteru United drželi po porážce 2:3 na stadionu po konci zápasu. Vše kvůli podezřelému balíčku na parkovišti. Pryč mohli na pokyn policie odejít až půlhodiny před půlnocí.

Po nedávných teroristických útocích došlo ke zrušení několika mezinárodních utkání, kolem stadionů však stále panují mimořádná bezpečnostní opatření.

V úterý večer se to znovu potvrdilo.

V již téměř prázdné aréně postával bývalý trenér United Alex Ferguson, zástupce rodiny vlastníků klubu Avram Glazer či další klubová legenda Bobby Charlton. Všichni museli sestoupit na okraj hřiště po pokynu policie.

V mnohem masovějším měřítku se podobné scény odehrály po zápasse Francie s Německem na pařížském stadionu St. Dennis po listopadových útocích. Pod drobnohledem bezpečnostních složek byla výprava anglického velkolubu od příletu do Německa. Kontrolovala se třeba i cesta od hotelového výtahu k autobusu.

Policii se po zápase brzy povedlo obavy rozptýlit, podezřelý balíček prověřila a delegace United mohla vyrazit na cestu domů.

Fanoušci Manchesteru United si během čekání po zápase pořídili selfie s Alexem Fergusonem
Fanoušci Manchesteru United si během čekání po zápase pořídili selfie s Alexem Fergusonem

Evakuace na trávník proběhla po nedávných teroristických útocích na stadionu v PařížiFoto ČTK