Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ona se za něj modlí! Probudí gólmana Srníčka z umělého spánku?

Autor: Petr Němec

Svět čeká na tu zprávu. Na zvěst, zda existuje nějaká naděje na jeho uzdravení. Lékaři by totiž v nejbližších dnech mohli začít probouzet z umělého spánku slavného fotbalového brankáře Pavla Srníčka (47). Jeho stav však podle všech dostupných informací zůstává po srdečním selhání velmi vážný.

Kouči brankářů Sparty selhalo srdce v neděli při rekreačním běhu v Bohumíně, kam přijel za rodinou. V kritickém stavu byl vicemistr vicestr Evropy z roku 1996 převezen do nemocnice v vezen Ostravě-Porubě.

K JIP této budovy se při motlitbě upírají zraky Pavlových nejbližších – manželky Pavly, s níž má dceru Vendulku (26) a syna Maxima (12) i současné přítelkyně Lidušky. „Prožíváme těžké období. Musíme mu držet palce,“ pověděla Blesku uplakaná paní Pavla. A také oči jeho přátel a celé fotbalové planety.

„Mluvil jsem s Pavlovou švagrovou. Jeho srdce nebilo asi dvacet minut," pověděl Pavlův anglický agent Steve Wraith. „Tuto informaci máme také, ale bohužel už žádnou jinou dobrou zprávu,“ připojil tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Srníčkovo probuzení by mělo lékařskému týmu dát odpověď na palčivě mučivou otázku: Jak je na tom Srníčkův mozek? „V případě prodlení dvaceti minut to nemusí být kritické pro srdce, ale nebezpečné pro mozek. Postižený by měl podstoupit systémové ochlazení organismu na 34 – 35 stupňů Celsia právě proto, aby se mozkové buňky nepoškodily nevratně,“ vysvětlil primář Kardiologického oddělení nemocnice na Homolce Petr Neužil.

„Mám k Česku mimořádný vztah a nikdy nepřestanu být hrdým Čechem,“ říká o sobě Pavel Srníček. Teď na něj myslí celá republika...

Vzkaz Newcastlu pro Pavla Srníčka: Brzy se uzdrav
Vzkaz Newcastlu pro Pavla Srníčka: Brzy se uzdrav

Vzkaz Newcastlu pro Pavla Srníčka: Brzy se uzdrav
Vzkaz Newcastlu pro Pavla Srníčka: Brzy se uzdrav