Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nová zbraň tenistky Kvitové: Poprvé ukázala zásnubní prstýnek!

Autor: top

S novou zbraní vstoupí do letošní sezony tenistka Petra Kvitová (25). Hrát bude s blyštivým kroužkem na prsteníčku své silnější levé ruky. A že by pro ni byl na kurtu překážkou? To ani náhodou!

Jak známo, Petra se v listopadu těsně před finále Fed Cupu zasnoubila. Prstýnek, který dostala od hokejisty Radka Meidla, ale při souboji s Ruskami ještě skrývala. „Nechtěla jsem, aby se zbytečně nemluvilo o něčem jiném. Holkám jsem to řekla až po vítězství,“ prozradila Petra.

Teď už ale šperk s kamínkem hrdě nosí a nesundá ho z ruky, ani když jde na kurt. Důkazem budiž trénink a exhibiční zápas s čínskou kamarádkou Li-Na před turnajem v Šen-čenu. „Budu hrát se dvěma prstýnky. S každým na jedné ruce,“ upřesnila Blesku.

Petra Kvitová s Radkem Meidlem na muzikálu Děti ráje.
Petra Kvitová s Radkem Meidlem na muzikálu Děti ráje.

Možná se vám to zdá jako prkotina, ale tenisoví profíci jsou na to, co při zápasech nosí na rukou, celkem hákliví. Někdo při hře nesnese hodinky na zápěstí, jiný nemůže mít ani potítko. Prstýnek je navíc v přímém kontaktu s rukojetí rakety, a když celý život hrajete bez něho...

Koneckonců když Kvitová před dvěma lety dostala prstýnek od tehdejšího přítele Radka Štěpánka, nosila ho v civilu, na kurtu s ním přebírala trofeje, ale při zápasech ho odkládala. Jenže ten nebyl zásnubní!