Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zlatý střelec z Nagana Petr Svoboda: Prohrál soud o statisíce!

Autor: top

Pohřbil otce, vystrojil velkolepou smuteční hostinu, ale pak nezaplatil. Teď bude muset bývalý hokejista Petr Svoboda (49) vysolit statisíce!

Spor zlatého střelce z Nagana s hotelem v Mariánských Lázních, o němž Blesk dříve informoval, totiž dospěl až k soudu. A po třech letech ho Svoboda prohrál! 

Za ubytování a pohoštění pro zruba 50 nebo 60 hostů v prosinci roku 2012 účtoval hotel Svobodovi 140 tisíc korun. Podle rozsudku někdejší obránce nároďáku uvedl, že nemá hotovost ani kreditní kartu a zaplatí další den.

Jenže tak neučinil, odletěl do Kanady, kde trvale žije, a v hotelu už se neukázal. Fakturu nezaplatil ani po desítkách výzev.

Okresní soud v Tachově dal nyní hotelu za pravdu a uznal jeho nárok ve výši 120 tisíc korun. Dalších více než 60 tisíc musí Svoboda zaplatit jako náhradu žalobci za soudní výdaje.

„Peníze mám připravené. Ale nedostal jsem nikdy přesně rozepsané vyúčtování, za co konkrétně občerstvení je,“ vysvětloval Blesku Svoboda v roce 2013. Nyní už se odkázal jen na svého právního zástupce, který se proti rozhodnutí soudu odvolal.