Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zamilovaná biatlonová hvězda Vítková: Novou lásku našla v týmu!

Autor: zal

Ačkoliv úřaduje leden, v českém biatlonovém týmu je jak v máji. A kteří dva, že se mají rádi? Hvězda Veronika Vítková (28) se dala dohromady s trenérem mužské reprezentace Markem Lejskem (30).

Ještě na květnovém vyhlášení Biatlonisty roku byla Veronika po boku přítele Tomáše Pošepného, o rok mladšího studenta matematicko-fyzikální fakulty. Spolu chodili dlouhá léta a loni na jaře ještě nadivoko procestovali Srí Lanku. Ale téhle lásce už odzvonilo.

Úsměvy z přání

Ledasco naznačil Sportovec roku, kde vedle Verči seděl místo Tomáše Marek. Ten před minulou sezonou přebral vedení mužského biatlonového mančaftu. Nový pár barvu nepřímo přiznal o svátcích – z vánočního přání i novoroční »péefky«, které biatlonistka zveřejnila na svých facebookových stránkách, se culili společně. A pozorní výletníci mohli Veroniku s Markem potkat na konci roku při toulkách Jizerskými horami či Krkonošemi.

Veronika to teď táhne s Markem Lejskem. Takhle přáli do Nového roku.Foto Facebook

Pořád spolu

Podle zpráv z biatlonového prostředí Vítková s Lejskem randí už nějaký ten pátek. Ujít si prý nenechala jeho říjnový návrat z Himalájí, kde dobyl osmitisícovou horu Manaslu, i následnou oslavu třicetin.

Ale ono se není čemu divit. Biatlonová reprezentace pospolu tráví většinu roku – ať už na závodech, či při soustředění – a lepší, než mít milého neustále jen na telefonu, je mít ho pořád vedle sebe. A to i na trati, kde Marek při svěťácích zásobuje české ženy informacemi.

10 dní v Ruhpoldingu

Světový pohár v biatlonu se zasekl v německém Ruhpoldingu. Po přeložení podniku z Oberhofu se v následujících deseti dnech odjede v bavorském středisku hned dvanáct závodů. Program začíná dnes sprinty (11:45 muži, 14:30 ženy), následovat bude stíhačka, závod s hromadným startem, vytrvalostní závod, štafety a další »hromaďák«. Žluté číslo vedoucí závodnice SP bude hájit Gabriela Soukalová.