Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Úlet v přenosu českého Eurosportu: Komentátor ignoroval Strachovou!

Autor: Petr Žaloudek

Byl to bizarní pohled a hlavně poslech. Na obrazovce uháněla Šárka Strachová (30), ale český komentátor stanice Eurosport ani jednou nezmínil její jméno.

Fanoušci si v pátek při sledování slalomu ve Flachau na stanici Eurosport museli připadat jako v jiném světě. Tak trochu slovenském. Zatímco Šárka kličkovala mezi tyčemi, komentátor Ondřej Krátoška se stále věnoval jízdě Slovenky Vlhové, která startovala před ní.

A když Češka projela cílem, jen prohlásil: „Petra Vlhová zůstává ve vedení, Češka je druhá.“ Toť bylo vše k jízdě Strachové.

Rozhořčení
Takový přístup samozřejmě vzbudil velký poprask. Diváci zaplavili oficiální Facebook českého Eurosportu desítkami stížností (některé najdete v galerii níže). Rozhořčené reakce ale přicházely i odjinud. „Neslyšeli jsme to živě, protože jsme pochopitelně byli všichni ve Flachau. Ale hned nám přišly esemesky od sponzorů a fanoušků. Způsobem, jakým to bylo komentované, jsme byli zaskočeni,“ uvedl Karel Tejkal, tiskový mluvčí Strachové.

Budou jednat
Podle informací Blesku bylo ignorování jízdy české lyžařky záměrné a dětinsky (a na úkor diváka) tak vyvrcholil komunikační problém mezi stanicí a týmem Strachové.

Nicméně jelikož mlčení neprospívá ani jedné straně, je vůle, aby se to už nikdy neopakovalo. „Máme zájem na tom, aby se komentovalo co nejkvalitněji a diváci se dozvěděli co nejvíce informací i o Šárce. Proto se s vedením Eurosportu sejdeme a vše si vyjasníme,“ řekl Tejkal.

Z vyjádření Eurosportu
„Ondřej Krátoška se prostě nechal unést výkonem slovenského supertalentu Vlhové, snad i vzhledem k tomu, že česká jazyková stopa je oficiální jazykovou mutací i pro Slovensko... S komentátorem jsme zmíněnou situaci probrali, uznává svou chybu a jízdám Šárky Strachové se bude v budoucnu
samozřejmě věnovat pozorněji, jak tomu bývalo vždy v minulosti.“

O tom zda se komentátor nechal skutečně »jen« unést, nebo se jednalo úmysl, můžete posoudit sami:

 

Tři nejlepší ženy ze slalomu ve Flachau
Tři nejlepší ženy ze slalomu ve Flachau