Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tvrdá tenisová smeč: Tenistka Kvitová skončila s trenérem Kotyzou!

Autor: ps

Dva tituly z Wimbledonu, druhé místo ve světovém žebříčku, čtyři poháry z Fed Cupu, ale tím to končí. David Kotyza (48), trenér tenistky Petry Kvitové (25), »dopinkal«! V jejím týmu, kam patřil více než sedm let, už nefiguruje.

Kotyza se musí vyrovnávat s nečekanou fackou, vždyť »propustku« nečekal! Ani on, ani nikdo jiný! Tahle populární dvojka spolu byla pořád, Petra se v červenci 2014 dokonce zúčastnila i Kotyzovy svatby. Byli kamarádi.

Přesto se v posledních měsících objevily události, které ne tak zapadaly do klasického fungujícího vztahu Kvitová/Kotyza.

Na Turnaji mistryň v Singapuru se dostali do křížku, až se o hádce psaly články! „Nejsem na sebe pyšný, že jsem na ni spustil. Že jsem trochu ztratil nervy,“ přiznal Kotyza s odstupem času. Spor byl „zapomenut“ a jelo se dál.

Petra Kvitová na tréninku s Davidem Kotyzou
Petra Kvitová na tréninku s Davidem Kotyzou

Na přelomu roku se vše zdánlivě uklidnilo, připravovali se na (ne)oblíbené Australian Open, jenže tam to stačilo pouze na 2. kolo. „Co se pokazilo? Úplně všechno!“ hlesla vyřízená Petra po turnaji.

Že by už tím myslela na blízkou budoucnost, až Kotyzovi oznámí, že nechce, aby v jejím týmu pokračoval? Možná ano, možná ne, ale jedno je jisté. Petra Kvitová hledá trenéra! „Chtěla bych Davidovi tímto moc poděkovat za vše, co pro mě po celou tu dobu dělal, jak na kurtu, tak mimo něj. Přeju mu hodně štěstí do budoucna,“ popřála na sociální síti.