Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Proč Kvitová vyhodila kouče Kotyzu: Pletl se jí do osobního života?!

Autor: as

Byli synonymem úspěšné spolupráce. Pohodáři, kteří k sobě i lidsky náramně pasují. Ale teď je konec! Tenisová hvězda Petra Kvitová (25) se rozešla s koučem Davidem Kotyzou (48)! Nového trenéra zatím hledá. Proč se tak stalo?

Když překopat tým, tak z gruntu! Loni Kvitová ukončila spolupráci s kondičním koučem Němcem Stoberem, který ji fyzicky utavil. Poté pustila k vodě psychologa Šafáře, jehož vliv na ni už začínal být nezdravý. A teď u ní skončil i její mentor Kotyza! Muž, který z ní vypiplal hvězdu!

Po sedmi krásných letech se rozcházíme. Měli jsme spolu spoustu úspěchů, dvakrát vyhraný Wimbledon, 17 titulů a spoustu smíchu. Chtěla bych Davidovi moc poděkovat za vše, co pro mě po celou tu dobu dělal jak na kurtu, tak mimo něj,“ napsala Petra v prohlášení.

Radka nechtěl

Důvod rozchodu? Obě strany dospěly k bodu, že jejich vítězné kouzlo vyprchávalo. Ale pozor! Podle informací Blesku může za konec spolupráce i fakt, že trenér se své svěřenkyni pletl do osobního života!

Petra Kvitová s Radkem Meidlem na muzikálu Děti ráje.
Petra Kvitová s Radkem Meidlem na muzikálu Děti ráje.

O tom, že stál za krachem jejího vztahu s tenistou Radkem Štěpánkem, se v tenisových kruzích šuškalo vždy. Teď se údajně pokoušel »kontrolovat« i Petřinu lásku k hokejistovi Radku Meidlovi, se kterým se před měsícem zasnoubila...

Let ke hvězdám

Stál jí po boku od listopadu 2008, viděl v ní nevybroušený diamant. Do té doby svoji dceru vedl Jiří Kvita, ovšem pak ji poslal z Fulneku za lepším do Prostějova. A tam »nafasovala« Kotyzu. „Měl jsem obrovské štěstí, že jsem natrefil zrovna na Péťu. Ona je prostě prima holka,“ opakoval elitní tenisový trenér. Po dvou a půl letech spolupráce už ji objímal coby wimbledonskou šampionku, vytáhl ji ke hvězdám!

Krizové momenty

Ne vždy bylo vše růžové. Když předloni procházela krizí, zvažoval abdikaci. „Kdyby dál hrála tak blbě, musel bych odstoupit,“ prozradil. Na loňském Turnaji mistryň v Singapuru jí dal po úvodní porážce s Kerber na tréninku takový kartáč, až Petře tekly slzy. „Ona není typ, na který se má tlačit a mluvit negativně. Ale někdy není zbytí,“ komentoval to tehdy.

Navíc to Kotyzu stále více táhlo domů, podruhé se oženil a má malého synka. „Ta rozpolcenost ve mně je. Nedokážu říct, jak dlouho v tomhle zápřahu zůstanu,“ připustil. Teď už bude mít na rodinu čas.