Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tenisové duo H+H v Austrálii válí: Podraz, odpuštění a usmíření za 20 mega!

Autor: as

Mohly mít na kontech o pěkných pár milionů více! Elitní tenisové deblistky Andrea Hlaváčková (29) s Lucií Hradeckou (30) litují sezony, kdy byly bez sebe. Na letoším Australian Open už jsou ale opět ve finále čtyřhry!

Vrhly se na sebe celé vysmáté. Andrea s Luckou se dostaly do finále grandslamového Melbourne, zrovna přetlačily Číňanky 3:6, 6:3, 6:1. „Věděly jsme, že máme velkou šanci se tady dostat poprvé do finále, a podle toho začátek vypadal. Ale je super to takhle obrátit,“ juchala Hlaváčková .

Podraz a odpuštění

Vyhrály spolu dva grandslamy, na dalších dvou byly ve finále, o zlato si zahrály i na olympiádě v Londýně. Patřily mezi deblovou elitu. Jenže na konci roku 2013 oznámila Andrea zděšené Lucce, že s ní končí a dál bude hrát se Šafářovou ! „To je podraz! Jak si teď mám rychle někoho sehnat?“ zoufala si Hradecká .

Půl roku se na sebe téměř nepodívaly, ale po mizerné sezoně Hlaváčková přilezla za parťačkou s omluvou. „Byla to chyba, promiň. Kdybys chtěla, mohly bychom to zase zkusit...“ prosila. Usmíření? Ano! Hradecká kývla a od loňska jsou zase spolu. A teď jejich kouzlo konečně začíná fungovat! „Vzhledem k výsledkům i projevu na kurtu jsme za ten rok a čtvrt teď v nejlepší formě,“ připustila Hradecká.

České tenistky se na postup do finále nadřely
České tenistky se na postup do finále nadřely

Vyplatilo se

Vyplatilo se jim to i finančně, zase vydělávají! Bez sebe si za rok 2013 přišly dohromady na 13 milionů Kč, spolu mají za rok a měsíc už přes 20 milionů korun! Za postup do finále Australian Open se totiž dává šek na 5,7 milionu Kč, ve finále budou hrát o jednou tolik! Tohle usmíření se vážně vyplatilo!