Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hokejista Calgary přizabil sudího. NHL už beka suspendovala

Autor: ps, maš

Přeskočilo mu?! Obránce Calgary Flames Denis Wideman (32) při zápase s Nashvillem (1:2) drsně krosčekem sejmul čárového arbitra, který se proletěl hlavou na mantinel a zůstal ležet na ledě. Potrestá ho vedení ligy za zákrok na kriminál? Zdá se, že ano. Zkušený bek byl ligou dočasně suspendován a může vyfasovat stopku až na 20 utkání.

Rázný kanadský pořízek odjížděl v nočním zápase NHL z obranného pásma po zákroku Miikky Salomakiho ukřivděný, že na něho nebyl odpískán faul. Sudí zůstali po střetu v klidu, tak si svou zlost vylil na čárovém Donu Hendersonovi. Zákeřným krosčekem zezadu!

Po zápase se Wideman naivně vymlouval. „Vůbec jsem ho neviděl. Všiml jsem si ho pozdě, už se tomu nedalo vyhnout,“ bránil se po zápase. Jeho verzi může těžko někdo uvěřit, vždyť se ploužil na střídačku, aniž by mu někdo bránil, v cestě měl jen rozhodčího, kterého musel vidět.

Za nepochopitelnou zákeřnost si zaslouží trest a ten nejvyšší! Podle řádů NHL by měl automaticky vyfasovat flastr na 20 zápasů, což trápícím se Plamenům zrovna nepomůže. »Projely« už tři mače v řadě a v ligové tabulce se pohybují mezi nejhoršími týmy…

Dřív než puk se do brány Calgary dostal obránce Dylan De Melo ze San Jose
Dřív než puk se do brány Calgary dostal obránce Dylan De Melo ze San Jose