Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Manažer Kvitové spustil kritiku: Tenis, nebo vztah? Petra neví, co chce!

Autor: zal

On jí zajistil podmínky, aby se stala světovou tenistkou, ona se poté proměnila v jeho zlatý důl. I proto má manažer Miroslav Černošek starosti, co teď bude s Petrou Kvitovou (25).

Po výbuchu na Australian Open propustila trenéra Kotyzu, ale se sháněním nového kouče nespěchá. Po turnajích se bude potloukat sama. „Promyslím to, a až to ucítím, tak to ucítím,“ tvrdí Kvitová , která by si dokázala představit i celou sezonu bez trenéra.

Domluví jí?

Takové myšlenkové pochody se moc nezamlouvají jejímu manažerovi Černoškovi. „Momentálně na mě Petra působí dojmem, že nemá jasno, co chce, kam se má dál ubírat. Jestli má mít trenéra, nebo ne, jestli se má věnovat svému vztahu, nebo tenisu,“ řekl deníku Sport.

České tenistky pily po vítězství ve čtvrtfinále Fed Cupu šampaňské hned v letadle
České tenistky pily po vítězství ve čtvrtfinále Fed Cupu šampaňské hned v letadle

Šéf agentury Česká sportovní sice nemá ve zvyku se hráčům do těchto věcí motat, nicméně v případě Kvitové udělá výjimku. „Chci si s ní chvilku promluvit, protože si myslím, že nemít trenéra teď do Ameriky na velké turnaje není úplně nejšťastnější cesta,“ zmínil Černošek blížící se podniky v Indian Wells a Miami.

Příčina: Láska

Miroslav Černošek není první, kdo trápení Kvitové na kurtu spojuje se štěstím v partnerském životě. Už Martina Navrátilová naznačila, že zabijácký tenisový instinkt Petry tlumí láska s hokejistou Radkem Meidlem.

„Ona je teď zasnoubená. Tenistkám často jde hra dolů, když jsou v dobrém stavu emocionálně – ve vztahu s někým,“ tvrdí legenda a ke Kvitové trefně dodává: „Té hře rozumí, jde jen o to, jestli to chce dělat.“