Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šílené požadavky Rusů v ČR: V kabině chybí už jen Lenin, smějí se fanoušci

Autor: med

Sportovci mají ve svých požadavcích pro pořadatele turnajů různé požadavky. Většinou se vše točí kolem oblíbených limonád, čokolád či ovoce. Například takový Jaromír Jágr je známý tím, že v kabině musí být jeho oblíbené tatranky. Co však předvedl ruský výběr pro utkání Euro Hockey Tour v Třinci a Ostravě nemá obdoby.

Kabiny jsou plné ruských motivů, rudé barvy a trenéři mají ve své pracovně tapetu Rudého náměstí. Ne, nenacházíte se v Moskvě na stadionu Palác sportu Lužniki, ale v třinecké Werk Areně a ostravské Ostravar Areně.

Ruská delegace totiž podle televizního komentátora Roberta Záruby žádala po organizátorech, aby jim kabiny přeměnili podle jejich požadavků. A tak na zdech kabin vidíte například hesla: „Teď, tady a není nedůležitých zápasů.“

Na Twitteru se po zveřejnění příspěvku objevily příspěvky, které si z ruských požadavků dělaly legraci. "Lenina mají?" byla nejčastější reakce.

Naopak, podle informací Záruby, v českém týmu je k vidění přesný opak. „V kabině národního týmu všechno v pořádku a decentní. Nejvíc mě zaujalo citlivě řešený zasedací pořádek. Podle klubů, přátelství,“ napsal na Twitter.

Čeští hokejisté při tréninku v Ostravě před dvěma zápasy proti Rusku. Vpravo Lukáš Kašpar.
Čeští hokejisté při tréninku v Ostravě před dvěma zápasy proti Rusku. Vpravo Lukáš Kašpar.