Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brazilec z Krasnodaru vzpomíná na Spartu: Šíleně mě okopávali!

Autor: Ondřej Michálek

Brazilského útočníka Krasnodaru Ariho Ferreiru (30) při vzpomínce na Spartu bolí nohy. Zítra na Letné (21:05) nastoupí jeho tým v duelu Evropské ligy, předtím si ale na sparťany postěžoval.

V Rusku žije už šest let, i na zimu si prý Ari zvykl. Co mu ale nesedlo, je tvrdá hra Sparty, s níž se Krasnodar dvakrát (2013 a 2014) střetl během zimních příprav, duely skončily 3:2 pro ruský tým a 1:1. On byl u předloňské remízy.

„Spartu si pamatuju z tréninkového kempu ve Španělsku. Co přesně? Že mě celý zápas šíleně okopávali, bylo to opravdu k nevydržení!“ řekl Brazilec Ferreira v rozhovoru pro web FK Krasnodar.

V Moskvě má přítelkyni s dcerkou, a dokonce zažádal o tamní občanství. O výletu do Prahy má celkem jasnou představu... „Od té doby se jistě dost změnilo složení týmu, ale nevěřím, že by změnili styl. Takže vím, co nás v Praze čeká…“

Faulují nejvíc!

Statistiky Evropské ligy asi nestudoval, ale v zásadě mu dávají za pravdu: Sparťané udělali ve skupině 121 faulů, což jim v tomto žebříčku zajistilo o parník první místo (s náskokem sedmnácti faulů na Lokomotiv Moskva). A dostali 21 žlutých karet, stejně »dobrý« je jen Partizan Bělehrad, ten už ovšem vypadl.

Zbývá naložit na Letné Krasnodaru, za týden zvládnout odvetu, a protáhnout se přes něj mezi posledních 16 týmů soutěže. Zkrátka vítězit nejen v počtu faulů.