Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Útočí na Čechy?! Soukalovou ničila Francouzka, Šlesingra sundal Ukrajinec

Autor: bko

V neděli to na mistrovství světa v biatlonu v Oslu vypadalo, že se to soupeři rozhodli českým biatlonistům pořádně osolit. A tohle spiknutí odnesl ve stíhacích závodech Michal Šlesingr i Gabriela Soukalová…

Měl našlápnuto ke skvělému výsledku, z poslední střelby odjížděl ve skupince, která si to měla rozdat o páté místo. Jenže když šlo do tuhého, sestřelil Michala Šlesingra ve sjezdu pomaleji jedoucí Ukrajinec Sergej Semenov.

„Musel mě vidět, nebo mé lyže, ještě jsem na něj houknul a on mi prostor neudělal vůbec žádný. Spíš mi přišlo, že to tam utáhl, jakoby naschvál a neměl jsem prostor, abych překládal,“ popisoval český závodník incident, po kterém skončil se zlomenou hůlkou na zemi. Přišel tak o elitní desítku a skončil dvanáctý, zatímco Semenov dojel osmý.

Více o Šlesingrově střetu se Semenovem čtěte zde »

S viníkem si to ale Šlesingr vyříkat nešel. „Co mu má člověk říct, to bych tu byl v televizi, že mu rozbiju držku nebo nevím,“ pousmál se hořce s tím, že zrovna na závodníky z Ukrajiny se teď celé startovní pole nedívá zrovna přátelsky:

„Máme na ně pifku, když je teď vychytali s tím dopingem, dva lidi z týmu. Nevěříme moc tomu, že je to záležitost jednotlivců. Takže jsme na ně nakrklí už tímhle způsobem, když je tu vidíme závodit a ještě když mě poslal k zemi, tak to mi moc nepřidá.“

Hůlky na obranu

Nepříjemnou zkušenost se soupeřkami pak přidala i Gabriela Soukalová , která ve stíhačce chybovala při střelbě a musela se prokousávat dopředu díky běhu. Jenže i ona narazila.

„Některé závodnice… už jsem nevěděla, jestli mám používat hůlky v osobním souboji, protože jsem ztratila i sto metrů, jelikož některé závodnice jely vedle sebe a nebyly mě schopné mě pustit,“ mrzelo českou hvězdu, která si plánovala, že si s hříšnicemi zajde důrazně promluvit.

Maminka Gabriely Soukalové: Roztržitost? Bývalo mnohem hůř
Video se připravuje ...

„Takhle by to nešlo,“ měla jasno Soukalová. Nejvíc ji trápila Francouzka Anais Bescondová. „Ta to tam trochu nevychytala. Blokovala mě hrozně moc,“ popisovala. Ostrými lokty se prý ale oháněly i Norky, které zase před ní skákaly ve sjezdech. „Mohly by alespoň zachovat nějaké fair play!“

Tak jen doufejme, že si to Gábina se soupeřkami vyřídí a něco podobného už se nebude opakovat! 

Vše o MS v biatlonu čtěte zde »

Mlha, obří můstek i růžový traktor. Tady pojedou biatlonisté o medaile
Video se připravuje ...