Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sparta jde do boje o čtvrtfinále EL proti Laziu: Lafata nahání Italům strach!

Autor: om

Na Spartu dnes míří nejlepší střelec (16 gólů) světových šampionátů Miroslav Klose! Jeho Lazio hraje s rudými o čtvrtfinále Evropské ligy, ovšem větší strach jde ze sparťana Davida Lafaty.

Miroslav Klose nadvakrát překonal Julia Césara v brazilské bráně. Nahlodaným, ale ještě nezlomeným kanárkům dal druhý gól. Výsledek semifinále MS si nejspíš pamatujete: 7:1. Když 8. července 2014 Němci rozebrali domácí Brazílii, Klose také přispěl a pět dnů poté slavil se spoluhráči titul mistrů světa.

„Nikdy jsem nehrál s lepším útočníkem než je Klose. Byl to pro mě fantastický zážitek hrát a trénovat s ním,“ vzpomíná Libor Kozák, jenž se s ním v Laziu potkal.

Sparťanští fotbalisté na tréninku před domácím zápasem s Laziem Řím
Sparťanští fotbalisté na tréninku před domácím zápasem s Laziem Řím

Střih do roku 2016: Klose je v reprezentačním důchodu, ovšem římské klima mu sedí, prý tu chce hrát do čtyřiceti. Jenže už to není, co bývalo. Poslední zápas proti Turínu odehrál 73 minut, pak byl vystřídán. Je možné, že na Letné se nevejde do základní sestavy. Jedinou trefu sezony si připsal právě v Evropské lize proti Galatasarayi (25. února při výhře 3:1). Přitom ještě v minulém ročníku byl se třinácti góly nejlepším střelcem týmu.

Proti němu má Sparta do útoku superzbraň jménem Lafata, David Lafata. „Je třeba ho hlídat v každém okamžiku! Je to klasický útočník do šestnáctky, který umí být na správném místě ve správný čas. Je to stejný typ jako Inzaghi,“ varoval Italy Libor Kozák.

A tak se stalo, že legendární Klose má dokonce i u sázkovek vyšší kurz na to, že dá gól, nežli Lafata. Zbývá to potvrdit dnes na vyprodaném letenském stadionu.

David Lafata (34)

V sezoně 15/16: 23 zápasů, 17 gólů
Kurz, že dnes dá gól: 2,8 (Fortuna)
Ve Spartě (od roku 2013): 54 gólů v lize
Za Česko: 8 gólů

 

Miroslav Klose (37)

V sezoně 15/16: 22 zápasů, 1 gól
Kurz, že dnes dá gól: 3,3 (Fortuna)
V Laziu (od roku 2011): 78 gólů v lize
Za Německo: 71 gólů (národní rekord)

 

Krejčí vzpomíná na památný Kinclův gól proti Laziu
Video se připravuje ...

Ščasný: Pro Lazio je Evropská liga hlavní soutěží
Video se připravuje ...