Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kvitová pod palbou: Kdy bude svatba? Co chce koupit rodičům?

Autor: pan

S troškou dávkou ironie se dá říct, že Petra Kvitová zažívá nejúspěšnější období v sezoně. Na turnaji v Indian Wells vyhrála dvě utkání v řadě, což se jí v tomto roce ještě nepovedlo. A obě to byly pořádné bitvy, které rozhodla až dramatická třetí sada. Není divu, že si česká jednička po postupu do osmifinále pořádně oddychla. Na tiskové konferenci se nevyhýbala tématům ze soukromého života.

V prvním kole volný los, ve druhém dvou a půl hodinová bitva s Koviničovou, kterou rozhodl až tiebreak třetího setu, v neděli jen o minutu kratší řež se Švédkou Larssonovou, jenž padla v rozhodující sadě 5:7 poté, kdy vedla už 5:3.

Na pozápasové tiskové konferenci tak česká hvězda nemohla uniknout otázkám na probíhající sezonu. "Cítím se dobře. Věřím tomu, že všechno se děje z nějakého důvodu a že mi to, co proběhlo, pomůže do budoucnosti," narážela dvojnásobná wimbledonská šampionka na rozchod s trenérem Kotyzou. 

Žurnalisty však více zajímala potencionální svatba s hokejistou Radkem Meidlem, s kterým se Kvitová na konci minulého roku zasnoubila. "Zatím jsme žádné konkrétní datum svatby nevybrali. Ono to také jde dost těžko. Hraju spoustu zápasů a najít vhodný termín mezi turnaji není opravdu jednoduché, takže to asi ještě nějakou dobu potrvá," říkala s úsměvem šestadvacetiletá tenistka. 

Petra Kvitová své rozhodnutí rozejít se trenérem Kotyzou nelitujeFoto profimedia.cz

Hlavní je Wimbledon


Kvitová se minulý rok turnaje v Indian Wells nezúčastnila, na místní podmínky však nedá dopustit. "Cítím se tady výborně. Jsem šťastná, že tu můžu opět hrát. Minulý rok byl pro mě hodně těžký a tady mi to maximálně vyhovuje. Ráda zde odpočívám, byla jsem tu i v loni, kdy jsem potřebovala přestávku a moc mi to pomohlo. Daří se mi i teď. Vyhrála jsem dva zápasy po sobě a doufám, že to je ještě nekončí," pokračuje Češka. 

Petra Kvitová neunikla ani otázkám na to, proč svůj nejlepší tenis hraje právě na trávě, kde získala dva grandslamové tituly. "Miluji ten povrch. Přesně se hodí pro moji hru. Lépe tam využiji svůj levácký servis a agresivní hru. Navíc ve Wimbledonu je klid, stejně jako tady. Takové podmínky mi maximálně sedí." 

Čtyřnásobná fedcupová vítězka dostala i otázku na to, proč oproti minulosti tak často hraje čtyřhry. "Hrála jsem debla v Dauhá, Dubaji a také tady. Cítím, že potřebuji odehrát co nejvíce utkání. Byla jsem v posledních měsících hodně nemocná nebo zraněná a zápasový výpadek je znát. Čtyřhry mi hodně pomáhají zlepšit servis i return, což je výborné pro singlové zápasy," pokračuje Češka. 

Česká jednička Petra Kvitová bojovala o postup s LarssonovouFoto EPA

Jak se máte?


Na řadu se dostala i odlehčená témata. "Co dělám, když mám třicet minut jen pro sebe? Nejraději si lehnu do postele, dívám se na nějaký film či surfuju po internetu. Ale toho volného času opravdu moc není," ujišťuje tenistka. 

Novináře zajímalo i to, do čeho plánuje investovat peníze. "Chtěla bych svým rodičům koupit dům. Už jsem jim o tom říkala. Ale je to s nimi těžké. Jsem však přesvědčená, že si ho zaslouží," usmívá se hráčka. 

Petra Kvitová nezaváhala ani v momentě, kdy měla zahraniční žurnalisty naučit jednu českou frázi. "Jak se máš?" vypálila fulnecká rodačka v češtině směrem k převážně americkým novinářům.

Kvitovou čeká v boji o čtvrtfinále domácí tenistka Nicole Gibbsová, 95. hráčka žebříčku. S Američankou hrála Češka dvakrát, oba duely vyhrála. Naposledy se jí to podařilo na loňském US Open, kdy ovládla duel druhého kola po setech 6:3, 6:4.

Petra Kvitová na returnu proti švédské tenistce Larssonové
Petra Kvitová na returnu proti švédské tenistce Larssonové