Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Úsměv, úcta i gesta. Malý Schumacher je celý táta, své výhry ale neslaví

Autor: Patrik Vacek

Poštěstilo se mu setkat se tváří v tvář se synem nejslavnějšího pilota formule 1 Michaela Schumachera. Slovenský komentátor Števo Eisele během závodů italské série Formule 4 mluvil s Mickem Schumacherem (17), který na okruhu v Misanu vyhrál oba závody a kráčí ve šlépějích svého otce. Eisele pro deník Sport prozradil, jak na něj Mick zapůsobil.

Dostat se k němu je skoro nemožné. Soukromí mladého Schumiho důsledně střeží jak lidé z jeho závodního týmu, tak nesmlouvavá tisková mluvčí
Sabine Kehmová, která už od 90. let pracuje pro jeho otce Michaela, od dob slavné éry, kdy hájil barvy stáje Ferrari. Její jméno se dostalo do podvědomí fanoušků hlavně v prosinci 2013, kdy měl legendární pilot nešťastnou nehodu při lyžování a od té doby právě Kehmová pouští do světa strohé zprávy o stavu Schumachera .

Mick je plachý

Eisele měl ale štěstí a s Mickem se osobně setkal, zrovna když byl nestřežen. „Cestou do tiskového střediska jsem v dálce uviděl kráčící postavu. Když jsem pozoroval tu chůzi, bylo mi hned jasné, že je to malý Schumi. Jak jsem ho pak viděl zblízka, byl celý jako Michael. Dělal i ty stejné grimasy,“ prozradil komentátor Sport TV, který se nebál Micka oslovit. „Gratuloval jsem mu ke dvěma vítězstvím ve Formuli 4 a popřál mu hodně štěstí do budoucna. Dokonce mu nedělalo problém se se mnou vyfotit,“ řekl Eisele a popsal, jak na něj nadějný závodník působil. „Byl takový hodně plachý, ale moc milý. Nikdo z nás si nedokáže představit, s čím se musí vyrovnávat. Tehdy byl u té strašné nehody otce... Navíc ho neustále s Michaelem srovnávají. Je na něj velký tlak,“ řekl Eisele.

Mick Schumacher závodí v italské sérii Formule 4
Mick Schumacher závodí v italské sérii Formule 4

Úcta při oslavě

Když už jsme u toho porovnávání, tak kromě závodního talentu se Mick potatil i tím, jakým způsobem oslavuje vítězství. Dělá stejná gesta jako táta v dobách, kdy kraloval formuli 1. Na stupních vítězů ale dává znát, že ho otcův stav trápí. „Ani při jednom z vítězství na rozdíl od soupeřů nestříkal oslavně z láhve a hned odešel z pódia pryč. Možná to dělá z úcty k tátovi,“ dodal slovenský komentátor.