Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slovenského kouče Cígera rozzuřili experti ČT: Češi, starejte se o sebe!

Autor: as

Už to vře! Hokejová rivalita Čechů a Slováků začíná nabírat grády, a to jsou oba týmy v různých skupinách mistrovství světa, 700 kilometrů od sebe. Pokud dojde ke vzájemné čtvrtfinálové bitvě, bude zase legrace...

Slováci své úvodní dva zápasy proti outsiderům zvládli, nicméně v duelu s maďarskými nýmandy (4:1) převedli slaboučký výkon. A schytali to mimo jiné i od expertů České televize.

„Byl to opravdu špatný výkon Slováků, a to jsem ve svém hodnocení ještě hodný,“ povídal bývalý hokejový reprezentant David Pospíšil. „Velké slovenské trápení, moc se na to nedalo dívat. V závěrečné třetině to vypadalo, jako by se Slováci už viděli na cestě ze zimáku,“ glosoval úspěšný kouč Marek Sýkora.

David Pospíšil.
David Pospíšil.

Nezajímají mě!

A to si dovolili dost! „Češi mě nezajímají!“ reagoval podrážděně trenér slovenského nároďáku Zdeno Cíger, jenž ovšem o kritických slovech moc dobře věděl. „Vždy se někdo takový najde. Kritika je dobrá, ale někteří do toho zbytečně vrtají. Ať se starají o sebe!“ vzkázal z Petrohradu do moskevského studia ČT Sport.

Na první pohled drobného incidentu se chytli slovenští fandové a na internetových fórech už hromadně bují protičeské nálady plné vulgárních invektiv. Vzájemný souboj v play off by mohl mít zase pořádné grády!

Vše o MS v hokeji najdete ZDE!