Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohádka o fanouškovi z Afriky. Málem přišel o United, teď je uvidí dvakrát

Autor: pta

Bylo, nebylo… Fanoušek Manchesteru United ze Sierry Leone Moses Kamara dlouho šetřil, aby mohl vyrazit do Anglie a vidět svůj oblíbený tým na vlastní oči. V neděli už stál u bájného stadionu Old Trafford, ale najednou to vypadalo, že se jeho sen zhroutí. Jednou provždy. Zápas závěrečného kola Premier League proti Bournemouthu byl krátce před výkopem odvolán kvůli bombovému poplachu.

Skoro pět tisíc kilometrů od domova plakal Kamara na prostranství u stadionu. Zpáteční letenku měl zamluvenou už na pondělí a neměl prostředky, aby si výlet neplánovaně prodloužil. „A lidé chodili kolem a objímali mě,“ řekl pro BBC.

Náladu mu určitě nezlepšila zpráva, že poplach vzniknul kvůli zapomenuté atrapě bomby. „Tohle bylo poprvé, kdy jsem měl vidět Manchester United a nestane se to,“ ztrácel už naději.

V příběhu afrického fanouška došlo k velkému obratu. Spolek fanoušků Manchester United uspořádal narychlo sbírku a Moses Kamara mohl v Anglii zůstat. Nejen na dnešní odložený zápas na Old Trafford.

V neděli vyrazí do Wembley, aby sledoval finále Anglického poháru, v němž Manchester United nastoupí proti Crystal Palace. Ubytování má zajištěné do konce týdne zdarma v domovech místních příznivců anglického velkoklubu. „Moses je zase šťastný muž. Přesně to znamená být fanouškem United,“ vysvětlil Ian Stirling ze spolku fanoušků.