Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladí Angličané poprvé viděli EURO 1996. Rozesmál je Poborského účes

Autor: pta

Už je to 20 let, co čeští fotbalisté zazářili na mistrovství Evropy v Anglii. Na turnaj vyráželi jako outsideři, domů přivezli stříbro. Také domácí tým má na co vzpomínat, přestože vypadl v semifinále po penaltách proti pozdějším šampionům z Německa. Letošního výročí využila k zábavnému experimentu BBC. Posadila před obrazovku chlapce a dívky, kteří se narodili v roce 1996, záběry z šampionátu nikdy předtím neviděli a nechala je okomentovat některé symboly památného turnaje.

Tvůrci si vybrali také Karla Poborského s jeho tehdejším typickým dlouhým účesem. Pohled na českého záložníka, který si na EURO 1996 vykopal přestup do Manchesteru United, rozesmál skupinu tří dívek. „Tyhle vlasy jsou úchvatný,“ řekla dvacátnice Grace. „Trochu styl s dekou,“ přidala se dívka Sheba.

Poborského styl však stavěly výš než na blond odbarvený sestřih anglické hvězdy Paula Gascoignea. Také další mladík v záběru Andrew se vyjádřil k Poborského image. „Možná bych si mohl nechat deku narůst taky,“ uvažoval a dotýkal se svých krátkých zrzavých vlasů.

Co ještě zaujalo mladou generaci na EURO 1996? Líbil se jí vzhled anglických dresů, u televizní znělky šampionátu zazněla poznámka, že není určitě v HD rozlišení. Pobavilo i dvě dekády staré oblečení fanoušků a selfie nizozemských fanynek s fotoaparátem na film. V jednom se však chování anglických fanoušků ani po dvou dekádách nezměnilo. Jak prožívají pocit zklamání, když došlo na záběry po anglickém vyřazení...

Fanoušek Andrew zauvažoval: Také bych si možná nechal narůst deku...
Fanoušek Andrew zauvažoval: Také bych si možná nechal narůst deku...