Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lídr ruských hooligans na Euru hajloval s prsaticí: Je napojený i na Putina!

Autor: ps

Stojí v čele oficiální ruské fanouškovské organizace, ale jako vzorný lídr se na Euru zrovna nechová. Alexander Shprygin (38) byl totiž jmenován hlavním viníkem řádění ruských chuligánů na stadionu a v centru Marseille! Patří do vysoké východní společnosti a dokonce je napojen na prezidenta Vladimíra Putina.

O postavení pravicového aktivisty mezi ruskou smetánkou, jak píše anglický web Daily Mail, hovoří fakt, že na Euro do Francie odcestoval s ruskou fotbalovou delegací jako hlavní lídr fanoušků. Ale jak může takový člověk zastávat funkci, která má bojovat za fair play, slušné chování a veškeré korektní záležitosti, když dělá úplný opak?

Tento »záhadný« muž se fotí, jak hajluje po boku ženy odhalující prsa, vystavuje se se střelnými zbraněmi a podporuje krvavou bitku, která začala při zápase s Anglií a skončila v ulicích Marseille.

Takhle vypadá lídr ruských fanoušků. I těch oficiálních...
Takhle vypadá lídr ruských fanoušků. I těch oficiálních...

„Jsou to staré fotky. Navíc na nich není nic, co by bylo zastrašující. Ani tam nehajluju, jen držím ruku nahoru,“ brání se naivně Rusák, jenž také z archivu vytáhl společnou fotku s prezidentem Vladimirem Putinem .

Shprygin sledoval francouzskou řežbu pěkně zblízka. Usvědčují ho komentáře, kterými se chlubil na sociální síti. „Policie nás odvádí do autobusů s tím, že nás deportují. Ani nám neřekli, z jakého důvodu. V autobusu je asi 50 lidí,“ stojí v jeho komentáři. Alexandr je hrdý na svoji vlast. Tak moc, že ji brání svým tělem. „Jsem vlastenec! Miluju svoji zemi, narodil jsem se tam. Co je na tom špatného?“ ptá se.

Za šílené chování ruských hooligans už UEFA udělila národnímu fotbalovému týmu podmínečné vyloučení z Eura. Pokud se ale fanoušci poperou v ulicích, tato podmínka nenabude na platnosti. Týká se totiž pouze chování na stadionech…