Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Löw vysvětlil drbání v rozkroku. Byl jsem plný adrenalinu, řekl kouč Němců

Autor: nap

Že fotbalisté Německa porazili ve svém úvodním vystoupení na EURO Ukrajinu 2:0? Událost zcela podružná. Daleko více fanoušky po celém světě zaujalo chování kouče úřadujících mistrů světa Joachima Löwa, který si během zápasu hmatem a později i čichem kontroloval intimní partie. Před dnešním zápasem s Polskem poprvé vysvětlil, co ho k tomu vedlo.

Netradiční úkony úspěšného trenéra se staly hitem internetu a vyvolaly mezi fanoušky i odborníky řadu debat. "Ano, stalo se to. Někdy prostě děláte řadu věcí podvědomě, ani si to vlastně neuvědomujete. Viděl jsem ty záběry a musím se za to omluvit. Byl jsem plný adrenalinu a zcela koncentrován na hru. Budu se snažit se toho v budoucnosti vyvarovat," kál se šestapadesátiletý kouč.  

Německý trenér však našel minimálně mezi svými svěřenci dostatečné pochopení. "O nic nešlo. Osmdesát procent z nás se taky občas podrbe na koulích. Takže z mého pohledu je všechno v pořádku," reagoval s úsměvem německý útočník Lukas Podolski.

VIDEO: Joachim Löw opravdu překvapil

Joachim Löw se však podobným incidentem, i když ne takového kalibru, vytasil již v minulosti. Kamerami byl opakovaně zachycen, jak si prstem pečlivě čistí nos a obsah, který vytáhl, s chutí strčil do úst.

Zda zkušený kouč předvede další podobný výstup, se můžeme přesvědčit již dnes, kdy německý tým sehraje na evropském šampionátu svůj druhý zápas proti Polsku. Jak své stoprocentní soustředění na zápas ustojí německý kouč tentokrát? 

Německý trenér Joachim Löw rozjel svojí show s rukou v kalhotech
Německý trenér Joachim Löw rozjel svojí show s rukou v kalhotech

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>