Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak na Euru pronáší chuligáni pyrotechniku? Francouz měl 18cm světlici v zadku!

Autor: ps

Běžte s tím už do pr*ele! Takhle fotbalisté »prosí« řádící fanoušky na Euru ve Francii, aby už přestali používat pyrotechniku. Výtržníci jejich prosby vyslyšeli, světlice si totiž strkají do jediného otvoru v těle, kam se vejdou. A jeden francouzský chuligán drží 18 centimetrový rekord!

Pánové, dovedete si představit, že si do zadku narvete 18 centimetrovou světlici o průměru 4 centimetry? Mnozí z vás jistě ne, ale francouzskému chuligánovi se to podařilo! Takto pronesl pyrotechniku do fanzóny před zápasem Francie – Albánie v Nice.

Funguje to tak, že se světlice vloží do pouzdra, vsune se do řitního otvoru, na místě se vysune, vyndá a zapálí. Těžko si to mezi davem fanoušků lze představit, přesto se to Francouzovi povedlo.

Nepěkný pohled nabídl závěr utkání Česko - Chorvatsko. Na hřiště létaly z chorvatského sektoru fanoušků dělbuchy a dýmovnice
Nepěkný pohled nabídl závěr utkání Česko - Chorvatsko. Na hřiště létaly z chorvatského sektoru fanoušků dělbuchy a dýmovnice

Světlici v davu aktivoval, jenže tím popálil sebe a další dva diváky. A když tento druh pyrotechniky hoří, dosahuje teplota plamenu až 2500 stupňů celsia! V zemi galského kohouta se s výtržníkem nepárali, »zlobivý chlapec« už má dnes soud.

Pravidla na Euru jasně říkají, že je pyrotechnika striktně zakázána jak na stadionech, tak také ve fanouškovských zónách. Bezpečnostní kontrola ale očividně není na takové úrovni, aby podobným incidentům zabránila. „Zatčeného muže ochranka kontrolovala, ale aby udělala kontrolu toho, co má v těle, jednoduše není možné,“ řekl člen policie.

Vše o Euru ve Francii najdete ZDE!